Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 134 IP-adres blokkeren in Windows 11/10

[Top] 134 IP-adres blokkeren in Windows 11/10

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 134 IP-adres blokkeren in Windows 11/10 dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Soms moet je het IP-adres van een online-aanvaller blokkeren op jouw computer, maar hoe doe je dat precies in Windows 11/10? Windows heeft hiervoor de advanced firewall, een vrij geavanceerde firewall.

Als je wat meer thuis bent in de stappen hieronder, dan kun je de Windows firewall ook gebruiken om de toegang tot internet blokkeren voor een applicatie (programma). Dit is een uitgaande regel die het een programma verbiedt om met internet verbinding te maken.

Als je dit artikel volgt om IP-adressen te blokkeren in de Windows firewall, en hierbij een klein foutje maakt, dan kan je je eigen internetverbinding om zeep helpen! Pas hiervoor op en uiteraard accepteer ik geen verantwoordelijkheid. 🙂

Windows Defender Firewall met geavanceerde beveiliging GUI:

Je opent de Windows Defender Firewall met geavanceerde beveiliging GUI met de opdracht wf.msc, of je zoekt het op via de Start knop:

Eénmaal geopend klik je door naar Regels voor binnenkomende verbindingen. En dan kies je aan de rechterkant, in het Acties-venster voor Nieuwe regel…

De onderstaande stappen en schermafbeeldingen loodsen je door het proces om het IP-adres 203.0.113.15 te blokkeren. Ook laat het nog eventjes zien hoe je de hele range (het netblock of subnet) opgeeft.

In het Regeltype venster kies je voor Aangepast:

En onze blokkade geldt voor Alle programma’s:

In dit voorbeeld wil ik de kwaadwillende volledig blokkeren, en dus niet specifiek voor een poort of protocol (HTTP, 80 bijvoorbeeld). Zet dit dus op Willekeurig:

Geef aan dat het een extern IP-adres betreft en klik op Toevoegen…:

Geef het IP-adres van de aanvaller in, of het subnet:

Het subnet kun je ook als een bereik opgeven. Bijvoorbeeld als het bereik kleiner moet zijn dan de /24: 203.0.113.5 tot en met 203.0.113.105.

In het overzicht zie je de bevestiging dat dit IP-adres is ingegeven als Scope, en klik op Volgende.

Geef aan dat de verbinding moet worden geblokkeerd: De verbinding blokkeren

en voor welk netwerk het geldt

Als laatste moet je de regel een duidelijke, herkenbare naam geven

De Windows Defender Firewall met geavanceerde beveiliging beheren met de CMD opdrachtprompt en PowerShell

Je opent Windows Defender with Advanced Security gui met de opdracht wf.msc. Maar je kunt IP-adressen ook eenvoudig via de CMD opdrachtprompt blokkeren met netsh advfirewall.

Open eerst een CMD opdrachtprompt als beheerder:

Om het IP-adres 203.0.113.15 te blokkeren geef je in:

netsh advfirewall firewall add rule name="IP Block" ^ dir=in interface=any action=block remoteip=203.0.113.15Code language: PHP (php)

Hier is ^ een scheidingsteken om de opdrachtprompt aan te geven dat het commando op de volgende regel verder gaat. Gebruik netsh advfirewall firewall /? om de help-informatie op te vragen.

Als je het gehele subnet 203.0.113.0/24, waarvan 203.0.113.15 onderdeel is, wilt blokkeren, dan kun je het volgende ingeven:

netsh advfirewall firewall add rule name="IP Block" dir=in interface=any action=block remoteip=203.0.113.0/24Code language: PHP (php)

Je kunt de geblokkeerde regels terug vinden met de show rule opdracht van netsh advfirewall firewall:

C:\WINDOWS\system32>netsh advfirewall firewall show rule "IP Block" Rule Name: IP Block ---------------------------------------------------------------------- Enabled: Yes Direction: In Profiles: Domain,Private,Public Grouping: LocalIP: Any RemoteIP: 203.0.113.0/24 Protocol: Any Edge traversal: No Action: BlockCode language: PHP (php)

En met delete rule verwijder je alle regels die de opgegeven naam matchen.

Let op: het IP-adres subnet 203.0.113.0/24 is een gereserveerd testblok voor documentatie- en voorbeelddoeleinden: https://en.wikipedia.org/wiki/Reserved_IP_addresses

PowerShell:

# Block IP adres 203.0.113.15 in een firewall regel "IP Block" New-NetFirewallRule -DisplayName "IP Block" -Direction Inbound -Action Block -RemoteAddress "203.0.113.15"Code language: CSS (css)

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/ip-adres-verwijderen-r2c08khj

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 134 IP-adres blokkeren in Windows 11/10. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *