Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 133 Je ziek melden via WhatsApp

[Top] 133 Je ziek melden via WhatsApp

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 133 Je ziek melden via WhatsApp dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Ziekmelden kantoorpersoneel
Ziekmelden kantoorpersoneel

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.
Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen.
Dit artikel bevat 8 bronverwijzingen, die onderin het artikel te vinden zijn.
Dit artikel is 10.076 keer bekeken.

Als je ziek bent, is je baas bellen of e-mailen wel het laatste wat je wilt doen. Dat is waarom je ziek melden via WhatsApp steeds populairder wordt. Maar is je ziek melden via een appje wel altijd gepast? En als je een appje stuurt om je ziek te melden, wat moet je dan zeggen? Om je te helpen hebben we gekeken naar wat de deskundigen zeggen en een handleiding gemaakt met daarin alles wat je moet weten, waaronder voorbeeldberichten die je naar je baas kunt sturen wanneer je je niet lekker voelt.

Stappen

Methode 1
Methode 1 van 3:Je baas appen als je ziek bent

 1. 1Laat je baas zo snel mogelijk weten dat je ziek bent. Hoe eerder je het hem of haar laat weten, hoe meer tijd je baas heeft om maatregelen te treffen wat betreft je afwezigheid. Als je ziek wakker wordt op een dag dat je moet werken, dan is dat niet erg – laat je baas echter zo snel mogelijk weten dat je ziek bent. Het is netter als je je baas het direct laat weten in plaats van te wachten tot de laatste minuut (of tot een moment dat je al op je werk had moeten zijn). Kijk ook in het ziektereglement van het bedrijf waar je werkt, want meestal staat daar ook in voor wanneer je je ziek moet melden.[1] X Bron
 2. 2Geef alleen de noodzakelijke details. Als je ziek bent, kan het verleidelijk zijn om al je symptomen op te noemen om je baas te laten zien hoe ziek je wel niet bent, maar dit kun je beter niet doen. Je hoeft je baas niet te vertellen wat je klachten zijn, want hij of zij mag je niet om medische informatie vragen.[2] X Bron Je bent dus niet verplicht om alle details te delen. Het enige wat je baas moet weten is dat je ziek bent en je vandaag niet kunt werken. Houd je bericht kort door iets te schrijven als:[3] X Bron

  • ‘Ik voel me erg ziek vandaag’.
  • ‘Ik ben helaas ziek geworden’.
  • ‘Ik heb koorts en ik denk dat ik iets onder de leden heb’.
 3. 3Laat je baas voor vervanging zorgen. Als je werk door iemand anders uitgevoerd moet worden wanneer je ziek bent, dan moet je baas voor vervanging zorgen. Je bent niet verplicht om dit zelf te doen. Je baas zal je wanneer je je ziek meldt vragen welke zaken en werkzaamheden overgedragen moeten worden en welke collega’s deze het beste over kunnen nemen. Hij of zij zal dit vervolgens regelen. Dit hoef je niet zelf te doen.[4] X Bron
 4. 4Houd je berichtje professioneel. Appen is informeler dan e-mailen en bellen, maar je wilt natuurlijk nog steeds professioneel overkomen omdat je met je baas communiceert. Begin met een aanhef (‘Hallo Karin’), gebruik volledige zinnen en zorg voor een goede grammatica.Advertentie

Methode 2
Methode 2 van 3:Voorbeeldberichten om te sturen

 1. 1Appen om je een enkele dag ziek te melden: als je denkt dat je maar een enkele dag ziek zult zijn, laat je baas dan weten dat je morgen weer op je werk zult zijn. Probeer je baas iets te appen als:

  • ‘Hallo Mark, ik ben ziek en ik denk niet dat het me zal lukken om vandaag aan het werk te gaan. Ik ben morgen weer terug op kantoor’.
  • ‘Hoi Jan, ik voel me nogal ziek vandaag en zal straks niet kunnen werken. Sam kan mijn taken het beste overnemen tot ik er morgen weer ben’.
  • ‘Goedemorgen Kees. Ik stuur je dit bericht om je te laten weten dat ik vandaag niet kan werken wegens ziekte. Ik denk dat ik er morgen weer zal zijn en zorg ervoor dat ik het gemiste werk inhaal’.
 2. 2Appen om je meerdere dagen ziek te melden: als je denkt dat je meerdere dagen ziek zult zijn, probeer je baas dit dan te laten weten wanneer je hem of haar appt. Stuur een bericht als:

  • ‘Hoi Elise. Ik heb helaas de griep gekregen en ben erg ziek, dus ik zal me af moeten melden voor de rest van de week. Max kan mijn taken in de tussentijd overnemen. Ik ben er maandag hopelijk weer’.
  • ‘Hoi Jan, ik voel me erg ziek vandaag en ik denk niet dat ik vandaag of morgen kan werken. Ik hoop er vrijdag weer te kunnen zijn’.
  • ‘Goedemorgen Maarten. Ik moet me helaas ziek melden vandaag. Ik hoop er op donderdag weer te zijn, maar ik zal je op de hoogte houden’.
 3. 3Appen om je ziek te melden als je niet weet hoe lang het zal duren: als je ziek bent en niet zeker weet wanneer je weer beter zult zijn en weer aan het werk kunt gaan, laat je baas dan dit dan weten en vertel dat je hem of haar op de hoogte houdt. Stuur een bericht als:

  • ‘Hallo Wim, ik voel me erg ziek vandaag en wil me daarom afmelden voor vandaag. Ik ben hopelijk morgen weer terug, maar ik zal het laten weten als er iets verandert. Bedankt voor je begrip’.
  • ‘Hallo Tina, ik heb gisteren koorts gekregen en lig vandaag ziek op bed. Helaas kan ik niet op mijn werk komen vandaag en meld me bij deze af. Ik houd je op de hoogte en bedankt voor je begrip’.
  • ‘Goedemorgen Jos. Ik voel me al enkele dagen niet goed en zal me helaas ziek moeten melden. Hopelijk ben ik volgende week weer beter, maar ik zal je op de hoogte houden. Bedankt voor je begrip’.

  Advertentie

Methode 3
Methode 3 van 3:In welke gevallen mag ik me ziek melden via WhatsApp?

 1. 1Dit hangt ten eerste af van wat er in het ziektereglement staat van het bedrijf waar je werkt. Als er in het reglement staat dat je je ziek mag melden via WhatsApp, dan is het geen probleem om je baas een appje te sturen.[5] X Bron Zorg er wel voor dat je kunt bewijzen dat het bericht ontvangen is, dus kijk of je twee blauwe vinkjes ziet.[6] X Bron De meeste bedrijven hebben een ziektereglement, dus zorg ervoor dat je de regels voor ziekmeldingen kent en je eraan houdt.[7] X Bron Verder hangt dit af van de relatie die je met je baas hebt en waar hij of zij de voorkeur aan geeft. Als jij en je baas normaal met elkaar appen, dan is het geen probleem om hem of haar een appje te sturen als je ziek bent. Als jij en je baas elkaar normaal niet appen, dan is bellen of e-mailen waarschijnlijk een beter idee.[8] X Bron

  • Als je het niet zeker weet, vraag je baas dan of hij of zij een voorkeur heeft. Nadat je hem of haar hebt laten weten dat je die dag niet kunt werken vraag je iets als ‘Zou je het voortaan prima vinden als ik me ziek zou melden via WhatsApp, of heb je liever dat ik bel of een e-mail stuur?’
  • Sommige bazen geven de voorkeur aan een appje. Het is sneller en efficiënter dan een telefoontje of e-mail. Het hangt er gewoon vanaf wat de voorkeur van je baas is.

Bronnen

 1. ↑ https://www.indeed.com/career-advice/career-development/how-to-call-out-of-work
 2. ↑ https://www.juridischloket.nl/werk-en-inkomen/ziekte-en-zwangerschap/ziekteverzuim/
 3. ↑ https://www.theladders.com/career-advice/heres-what-to-send-your-boss-when-you-dont-feel-well
 4. ↑ https://www.arboned.nl/nieuws/dit-mag-u-vragen-bij-een-ziekmelding
 5. ↑ https://www.unie.nl/tips/whatsapp-op-de-werkvloer-wat-zijn-de-dos-and-donts
 6. ↑ https://nl.linkedin.com/pulse/mag-je-ziek-melden-via-whatsapp-idejan-woltman
 7. ↑ https://www.glassdoor.com/blog/guide/simple-steps-and-quick-tips-for-how-to-call-in-sick-in-any-profession/
 8. ↑ https://money.usnews.com/careers/articles/a-guide-to-calling-in-sick

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: ziekmelden via whatsapp voorbeeld

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 133 Je ziek melden via WhatsApp. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *