Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 131 Alles over de Conversie en SEO

[Top] 131 Alles over de Conversie en SEO

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 131 Alles over de Conversie en SEO dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Wat is conversie?
Wat is conversie?

Conversie

In dit artikel vertellen we wat conversie inhoudt en welke soorten er zijn. Vervolgens vertellen we wat het belang is van het continu verbeteren van de conversieratio. Tenslotte vertellen we op welke (mogelijke) manieren je het beste te werk gaat.

Definitie

Als men het heeft over het begrip conversie, wordt de gewenste actie bedoeld die ondernomen moet worden door de bezoeker op een webpagina. Wanneer je bijvoorbeeld een handleiding aanbiedt op een landingspagina, dan vindt de conversie plaats zodra een bezoeker de handleiding downloadt. Een conversie wordt uitgedrukt in percentages (conversieratio). Deze ratio duidt de verhouding aan tussen het aantal bezoekers en het aantal voltooide conversies.

Voorbeelden van conversies:

  • aanschaffen van product of dienst;
  • de tijd die de zoeker op de website verblijft;
  • het aantal pagina’s dat aangeklikt wordt;
  • inschrijven op een nieuwsbrief;
  • een bestand downloaden;
  • contact opnemen.

Twee soorten conversies

Er zijn twee soorten conversies te onderscheiden, namelijk micro en macro. Micro en macro conversies worden ook wel zachte en harde conversies genoemd. Een micro conversie is een vorm van conversie die indirect leidt tot een verhoging van omzet. Een voorbeeld hiervan is het downloaden van een bestand of het aanmaken van een account. Deze indirecte conversie kan ervoor zorgen dat de bezoeker in een later stadium overgaat tot een aankoop.

Macro conversies zorgen direct voor omzet. Bij een online bestelling is er direct sprake van een verhoging van de winst. Ook het aanvragen van een offerte valt onder een macro conversie.

Conversie optimalisatie

Wil je een hogere conversie genereren? Om je conversiepercentage te optimaliseren, is het van Het is dan van belang om je conversiepercentage te optimaliseren. Conversie is zodoende het doel behalen voor een webpagina. Het is dan ook van cruciaal belang om een doel vast te stellen. Met een duidelijk doel blijf je gefocust en kan je (mogelijke) verbeteringen aanbrengen. Hoe beter je conversie is hoe beter de resultaten zijn van je website.

Bij conversie optimalisatie draait het om alle verbeteringen die je toepast binnen de gebruikservaring van de bezoeker op je website. Om deze optimalisatie te bewerkstelligen, pas je de pagina’s op de website gericht aan. Vervolgens test je op een gerichte manier de toegepaste aanpassingen. Dit is een continu proces van analyseren en bijstellen.

Manieren voor het optimaliseren van conversies

Het is belangrijk om in kaart te brengen welke delen van je website beter presteren en welke minder goed presteren. Zo kunnen er gerichte investeringen plaatsvinden in aandachtspunten waar dat nodig is. Ook kun je zo vaststellen dat sommige investeringen niet zinvol zijn geweest.

Het is van belang om te weten hoe bezoekers je website gebruiken. Waar haken ze af? Om dit te weten te komen, is het belangrijk om je website data te analyseren. Hieronder is een beknopte lijst te vinden van de meest belangrijke vragen die je moet stellen:

  • Hoeveel klikken vinden er plaats?
  • Waar gaat de bezoeker naartoe met de muis?
  • Wat trekt als eerste de aandacht?
  • Hoeveel tijd besteedt de bezoeker gemiddeld op een pagina?

Het is ook mogelijk om een heatmap te creëren. Dit geeft precies weer waar de bezoeker de muis naartoe beweegt.

Conclusie

Het optimaliseren van de conversieratio is een belangrijke tool om de effecten van je SEO werkzaamheden te meten en waar nodig bij te stellen. Ten gevolge van een duidelijk doel, weet je op welke conversies je moet focussen. Op basis van data breng je in kaart hoe je website presteert. Op deze manier vinden er gerichte investeringen plaats. De conversieratio is een waardevol SEO-tool die je gebruikt voor het optimaliseren van conversies.

Veelgestelde vragen

Wat is conversie?

Conversie is een veelgebruikt begrip in de online marketing. Het gaat om het moment waarop een bezoeker van een website tot een bepaalde actie overgaat. Meestal betreft dit een aankoop, maar het kan ook iets anders zijn, zoals een informatieaanvraag. Conversie geeft aan in hoeverre de website of webshop zijn vruchten afwerpt. Conversie kan in absolute aantallen worden uitgedrukt, maar ook in percentages. In dat laatste geval gaat het dan om het percentage bezoekers van het totaalaantal dat tot een transactie overgaat. De conversie is een goede graadmeter voor de kwaliteit van een webshop en waardevoller dan enkel de bezoekersaantallen.

Hoe bereken je de conversie?

Wil je de conversie in een percentage berekenen, dan gebruik je daarvoor een eenvoudige som. Je rekent als volgt: (aantal conversies / aantal bezoekers) x 100. Stel je voor dat jij dagelijks 3.000 bezoekers op je website ontvangt, waarvan er 125 overgaan tot een aankoop. De berekening ziet er dan als volgt uit: (125 / 3.000) x 100 = 4,16. In plaats van het aantal conversies gedeeld door het aantal bezoekers wordt ook wel gesproken van het aantal behaalde doelen gedeeld door het aantal sessies.

Wat zijn manieren om conversie te verhogen?

Met het verhogen van je conversie zal ook je omzet verhogen. En dat is precies waar het jou als ondernemer om gaat. Niet alleen nu, maar ook op de lange termijn. Er bestaan tal van manieren om je conversie te verhogen. Het gaat er vooral om dat je de gebruiksvriendelijkheid van je website verbetert. Zorg bijvoorbeeld voor een eenvoudig afrekenproces, elimineer website errors, hanteer een soepel leverings- en retourbeleid en bied verschillende betaalmethoden aan. Wil je je conversie verhogen, dan is het belangrijk dat je je op een specifieke doelgroep richt en je de gehele klantreis tot in detail analyseert.

Wat kun je verwachten van een conversie specialist?

Een conversie specialist, ook wel een CRO specialist genoemd, houdt zich bezig met conversie optimalisatie. Deze persoon richt zich dus op het aanpassen en verbeteren van een website. Op deze manier zal de gebruiksvriendelijkheid toenemen, de klantreis aangenamer verlopen en zullen meer bezoekers tot actie overgaan. Een conversie specialist start met het analyseren van het huidige proces en stelt daarna een strategie op. Hij of zij houdt de statistieken gedurende de implementatie van de verbeteringen nauwlettend in de gaten. Doorgaans werk je op langere termijn samen met een conversie specialist en ontvang je maandelijks rapportages betreffende de voortgang.

Wat is de rol van conversie in marketing?

Conversie is een belangrijk begrip in de marketing. Of het nu gaat om het doen van een aankoop of het inschrijven voor een nieuwsbrief, conversie betekent een verandering waarmee je een (tussen)doel bereikt. Het is dan ook een van de indicatoren voor het succes van een marketingstrategie. Een hoge conversie betekent dat je meer verdient met hetzelfde aantal bezoekers. Conversie verschaft ons van feedback over de acties die zijn doorgevoerd. Het vertelt je hoe effectief je website is en op welke factoren je je wellicht moet focussen om verbeteringen te realiseren.

Wat is de impact van conversie op SEO?

Conversie wil zeggen een gewenste actie. Het gaat dus om de actie die ondernomen moet worden door een bezoeker op je site. De conversie zelf wordt uitgedrukt in percentages (ook wel conversieratio genoemd). Het gaat om de verhouding tussen het aantal bezoekers en het aantal voltooide conversies. Bij conversies kan gedacht worden aan het inschrijven voor de nieuwsbrief, een product of dienst aanschaffen, een bestand downloaden, contact opnemen of de tijd die je bezoekers op je site blijven.

Je wil graag je SEO werkzaamheden kunnen meten en daar is het optimaliseren van de conversieratio een belangrijke tool voor. Je kunt dan waar nodig de werkzaamheden bijstellen. Als je een duidelijk doel voor ogen hebt dan weet je goed op welke conversies je je moet focussen. Data zorgt ervoor dat je weet hoe je website presteert en zo kunnen er gerichte investeringen plaatsvinden. Het is dan ook erg waardevol voor de SEO.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/wat-is-conversie-dj9pdznx

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 131 Alles over de Conversie en SEO. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *