Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 130 Waarom is mijn bedrijf niet zichtbaar op Google Maps?

[Top] 130 Waarom is mijn bedrijf niet zichtbaar op Google Maps?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 130 Waarom is mijn bedrijf niet zichtbaar op Google Maps? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Hướng dẫn cách tạo google business doanh nghiệp trên map search – GATIKI
Hướng dẫn cách tạo google business doanh nghiệp trên map search – GATIKI

Dit is waarom je bedrijf niet zichtbaar is op Google Maps

Er zijn twee redenen waarom je bedrijf niet zichtbaar is op Google Maps:

1. Je bedrijf staat nog niet op Google Maps. Door je bedrijf alsnog toe te voegen, kun je dat vrij eenvoudig oplossen.

2. De tweede reden is dat Google de met jou concurrerende bedrijven relevanter vindt. Daarom worden die bedrijven wel getoond en die van jouw niet. In dat het geval zou door het inzoomen op de kaart op de locatie van je bedrijf, je bedrijf alsnog zichtbaat moeten worden op Google Maps.

Verschijnt je bedrijf dan nog steeds niet, neem dan de volgende drie stappen.

Hoe kan ik mijn bedrijf op Google Maps zetten?

Zet je bedrijf op Google Maps in drie eenvoudige stappen.

Stap 1. Open Google Maps.

Stap 2. Voer de naam in van je bedrijf in het zoekvenster en klik op enter.
Zo weet je zeker dat je bedrijf al niet eerder op Google Maps is gezet. Komt je bedrijf tevoorschijn dan kun je de vermelding direct claimen.

Is dat niet het geval, ga dan door naar stap 3.

Stap 3. Haal je bedrijfsnaam weg en typ je adres in.

Het is goed mogelijk dat Google zelf al een bedrijfsvermelding voor jouw bedrijf heeft aangemaakt waarvan de naam echter net iets afwijkt. Is dat het geval, claim dan die bedrijfsvermelding en verander, na verificatie, de naam. Zo voorkom je dubbele vermeldingen die je ranking niet ten goede komen.

Komt er na het invullen van je adres nog steeds niets in beeld, klik dan op het hamburger menu. Dat zijn de drie streepjes linksboven in het zoekvenster.

Scrol vervolgens naar ‘je bedrijf toevoegen’ en klik daarop.

Vanaf hier zit je in het menu voor het instellen van Google Mijn Bedrijf. Van daaruit beheer je alle gegevens van je bedrijf in Google zoeken en Google Maps.

Hoe kom je bovenaan in Google Maps?

Op basis van drie hoofdfactoren kun je bovenaan in Google Maps terechtkomen.

1. Afstand

Je kunt bovenaan in Google komen op basis van afstand van je bedrijf tot aan de locatie van de zoeker. Het heeft geen zin om jou zomaar een bakker in Breda te tonen, terwijl jijzelf in Rotterdam staat en direct iets lekkers wilt halen om te eten. Afstand speelt dus een rol.

2. Relevantie

Relevantie gaat in op hoe relevant jouw bedrijfsvermelding is ten opzichte van de zoekvraag.

Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een bakker, dan heeft het echt geen zin om jou een garage te tonen. Daartussen is namelijk geen enkele relevantie.

Relevantie kun je in Google Maps beïnvloeden door relevante categorieën aan je bedrijfsvermelding toe te voegen en door relevante inhoud op je website te hebben.

2. Prominentie

Prominentie is een belangrijke ranking factor. Het is alleen een lastige omdat het een verzameling van factoren is die ieder op zichzelf staan en alle van invloed kunnen zijn op je ranking.

Zo zijn de bekendheid van je merk, hoe hoog je bedrijfswebsite in Google staat, of de hoeveelheid en kwaliteit van het aantal reviews dat je hebt, allemaal factoren die de prominentie bepalen.

Het gebrek aan prominentie kan ervoor zorgen dat de afstand en relevantie er niet meer toe doen.

Zo heb ik voor en in de hoofdkantoren van de grootste advocatenkantoren van Nederland gestaan en werden zij toch niet bij de eerste vijf resultaten getoond.

Simpelweg omdat er discrepanties zitten tussen de locaties waar ik was en de online informatie die Google over die kantoren tot zijn beschikking heeft.

Het beter vindbaar maken van je bedrijfsvermelding, of vermeldingen, in Google Maps is een vast onderdeel van local SEO en Google Bedrijfsprofiel management.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: bedrijf op google maps zetten

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 130 Waarom is mijn bedrijf niet zichtbaar op Google Maps?. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *