Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 13 Wat betekent ‘link in bio’ op Instagram?

[Top] 13 Wat betekent ‘link in bio’ op Instagram?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 13 Wat betekent ‘link in bio’ op Instagram? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

What is a URL? URL Components and How it Works
What is a URL? URL Components and How it Works

Wat betekent ‘link in bio’ op Instagram?

link in bio

Soms zetten Instagram-gebruikers de tekst ‘Link in bio’ onder hun foto’s. Maar wat betekent dit eigenlijk?

Wat is #Linkinbio?

Met de tekst ‘link in bio’ onder Instagram-berichten bedoelen gebruikers dat in hun biografie een bepaalde link naar een website staat. Deze biografie is in principe een korte omschrijving over de Instagram-gebruiker en staat bovenaan iemands profielpagina. Maar daar kan men ook een url plaatsen. Bezoekers kunnen deze dan met een tik op de link openen. De bio is hiervoor de enige mogelijke plek. Instagram staat op andere plekken namelijk geen aanklikbare links toe, zoals in bijschriften van foto’s of in de opmerkingen. Hiervoor is de link in bio als het ware een ‘oplossing’. Veel bedrijven linken bijvoorbeeld vaak naar hun website of de webwinkel.

De Instagrammers die de tekst ‘link in bio’ of ‘#linkinbio’ gebruiken in een post, willen dus dat anderen actie ondernemen. Namelijk dat zij naar hun profielpagina aan, hun pagina bekijken en klikken op de link die weer leidt naar andere content. Een soort promotietrucje dus.

Link in bio openen

Open zo een link die in iemands Instagram-biografie staat:

  • Open het profiel van de betreffende persoon. Tik hiervoor bijvoorbeeld op iemands naam wanneer hij of zij een foto plaatst. Of zoek diegene op in de vriendenlijst of via de zoekbalk. Ga bijvoorbeeld naar de Instagram-pagina van ‘seniorwebnl’.
  • Boven het overzicht met alle foto’s staat de biografie. Soms staat hier een korte omschrijving met een blauw linkje. Tik hierop.

De #linkinbo opent en u gaat naar de gekoppelde website.

Link in bio zetten

Zet zo zelf een link in de bio:

  • Open Instagram.
  • Tik op de foto van uw profiel.
  • Tik op Profiel bewerken.
  • Tik op Website en typ de link waarnaar u wilt verwijzen.
  • Tik eventueel op Bio of Biografie en voer een bijbehorende tekst in. Bijvoorbeeld ‘Neem een kijkje op mijn website hieronder’.
  • Kies voor Klaar (iOS) of het pictogram van een vinkje (Android).

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: wat betekent url

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 13 Wat betekent ‘link in bio’ op Instagram?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *