Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 127 Een klikbare Whatsapp button of link op je website

[Top] 127 Een klikbare Whatsapp button of link op je website

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 127 Een klikbare Whatsapp button of link op je website dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Met het mobiele tijdperk en het steeds meer toenemende gebruik van Whatsapp is het handig om op je website een button op te nemen. Hierdoor kunnen je (potentiële) klanten jou in één klap een Whatsapp bericht sturen. Maar hoe maak je een Whatsapp button op je website zodat bezoekers jou direct een berichtje of appje kunnen sturen en met je kunnen chatten? Ik leg het uit in dit blog.

Whatsapp ‘Klik en Chat’ (Click to Chat)

Whatsapp heeft een functie in haar software gebouwd genaamd ‘Klik en Chat’. Met deze functionaliteit kan je met iemand chatten via Whatsapp. Een bezoeker van je website hoeft niet eens jouw telefoonnummer in je contactenlijst te hebben, dus dat is enorm handig. Als een bezoeker op deze ‘Klik en Chat’ link klikt, dan opent automatisch Whatsapp en kan die persoon met jou appen. Ideaal toch?

Hoe maak je een ‘Klik en Chat’ link?

Om een Whatsapp ‘Klik en Chat’ link te maken gebruik je de speciale code die Whatsapp heeft ontwikkeld: https://wa.me/<nummer>.

Het gedeelte onder <nummer> is het volledige internationale nummer wat je gebruikt zonder nullen, plusjes, haakjes of streepjes. Erg belangrijk om deze elementen NIET toe te voegen, want dan werkt het niet.

Een voorbeeld:
Het telefoonnummer waar je de Whatsapp chat als bedrijf wilt ontvangen is bijvoorbeeld: 06 – 12 34 56 78 . Het internationale nummer wordt dan 0031 6 12 34 56 78 (of ook wel als + 31 6 12 34 56 78 geschreven). De 0031 is de internationale landcode voor Nederland.

Als je dit telefoonnummer wilt gebruiken voor een Whatsapp ‘Klik en Chat’ link dan wordt de speciale link dan als volgt: https://wa.me/31612345678 Deze link gebruik je dan in je website. Dat is alles!

Plaats deze link bijvoorbeeld achter een Whatsapp logo, zodat je bezoeker dit gelijk ziet. Deze afbeeldingen van Whatsapp zijn gratis te downloaden via https://whatsappbrand.com/

Actief Whatsapp-account

Uiteraard moet het telefoonnummer wat je wilt gebruiken wel gekoppeld zijn aan een actief Whatsapp-account, anders werkt het natuurlijk niet. Whatsapp ‘Klik en Chat’ kun je voor zowel een privé als een Business Whatsapp-account (telefoonnummer) opzetten.

Hoe werkt ‘Klik en Chat’ op je website?

Als je een button of textlink met bovenstaande code plaatst op je website en een bezoeker klikt daar op, dan opent op zijn/haar telefoon direct de app Whatsapp in een chatvenster. De bezoeker kan dus direct een appje sturen en met je chatten.

Komt een bezoeker niet via een smartphone op je website, maar via een computer of laptop en ze klikken dan de Whatsapp ‘Klik en Chat’ link, dan opent zich het volgende venster:

Je ziet dat een bezoeker dan je internationale nummer in beeld krijgt. De bezoeker klikt dan op de link en als ze de Whatsapp app op hun computer of laptop hebben geïnstalleerd, dan opent deze gelijk in een chatvenster.

Hebben ze de app niet geïnstalleerd, dan krijgt je bezoeker de volgende keuze:

Dan kunnen ze of de app downloaden en installeren of gebruik maken van Whatsapp Web in de browser zelf. Meer informatie over Whatsapp Web vind je hier: https://www.corinnekeijzer.nl/2018/06/19/hoe-gebruik-je-whatsapp-op-je-computer-of-laptop/

Willen ze de app downloaden, dan wordt de volgende keuze voorgeschoteld. Zoals je ziet is de Whatsapp app voor zowel Windows als Mac OS beschikbaar.

Handig om te weten dat jouw telefoonnummer niet gelijk wordt opgeslagen in de contactenlijst van de bezoeker. Dit moeten ze wel zelf handmatig toevoegen.

Waar gebruik je Whatsapp ‘Klik en Chat’ voor?

Deze optie is ontzettend handig voor:

  • Webcare
  • Als bezoekers vragen hebben over je product en graag direct antwoord willen
  • Direct contact zoeken

Meer handige Whatsapp tricks en tips

Wist je dat er dagelijks wereldwijd 42 miljard (!) berichten worden verstuurd. Maar je kunt veel meer met WhatsApp dan alleen maar berichten versturen. Ik heb daarom maar liefst 24 handige WhatsApp tips opgesteld die je echt moet weten! Klik hier om ze te bekijken.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: website delen via whatsapp

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 127 Een klikbare Whatsapp button of link op je website. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *