Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 126 Oppositiescouting: trefwoorden gebruiken in uw rapport

[Top] 126 Oppositiescouting: trefwoorden gebruiken in uw rapport

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 126 Oppositiescouting: trefwoorden gebruiken in uw rapport dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Rapporten schrijven binnen oppositiescouting is een vak apart. Als je eenmaal je analyse hebt voltooid en hebt vastgesteld welke stukjes informatie je wilt benadrukken, is het van cruciaal belang om die informatie uit je eigen geest in de geest van je consument te krijgen. U kunt de beste informatie ter wereld hebben, maar als deze op de verkeerde manier wordt gepresenteerd, kunnen belangrijke berichten verloren gaan; onthoud, een verhaal is maar zo goed als de persoon die het vertelt! Er zijn een aantal manieren waarop we ons gebruik van woorden kunnen comprimeren en berichten plakkeriger kunnen maken, waaronder: gebruik van afbeeldingen, gebruik van video, beoordelingssystemen en sleutelwoorden. Elke consument zal op een andere manier werken; daarom is het altijd aan te raden om bij het samenstellen van uw rapporten en het samenvatten van informatie te weten te komen wat hun voorkeursmethoden zijn voor het consumeren van informatie.

trefwoorden

Er zijn verschillende ‘voetbaltermen’ die al jaren in het spel worden gebruikt. Deze kunnen per persoon verschillen, maar kunnen vaak hetzelfde betekenen. Als we de ‘tegenaanval’ nemen, is dit daar een mooi voorbeeld van. Velen gebruiken tegenwoordig liever het woord ‘overgang’, dat beïnvloed lijkt te zijn door de komst van de verschillende buitenlandse coaches in het Britse voetbal. Geen van beide woorden is feitelijk fout of juist, maar nogmaals, het is belangrijk om te proberen te werken in de taal die uw belangrijkste consument gebruikt.

Sleutelwoorden kunnen ons helpen om specifieke momenten van de aanvals- of verdedigingsstrategie van een team te definiëren (links naar aanvallende en verdedigende artikelen vindt u hier voor meer informatie). Als we consequent praten in termen van opbouw/start van de pers, middelste 1/3 / blokverdediging of laatste 1/3 / doelverdediging, dan helpt het echt om de gebieden op het veld te specificeren waar we het over hebben. Als we sleutelwoorden gebruiken (in combinatie met een gestructureerd rapport dat zich logisch een weg baant door de spelfasen), hebben we ineens een heel duidelijk verhaal dat verteerbaar en eenvoudig is voor de lezer. Dit is een essentieel onderdeel van het schrijven van rapporten om ervoor te zorgen dat we zeggen wat we willen zeggen.

Het afbreken van de vaardigheid van een speler met behulp van het Four Corners-model van de FA is een goed begin om onze analyse te structureren. Als we fysieke, technische/tactische, sociale (in dit geval minder relevante) en psychologische eigenschappen van spelers bespreken, helpt dit om continuïteit in onze rapportage toe te voegen. We kunnen dan verder inzoomen op meer specifieke vaardigheden die onder deze kopjes vallen. Niet alle koppen zijn relevant voor elke speler in elk rapport, maar we kunnen duidelijk beginnen met het maken van foto’s van wat er is gerapporteerd. Bijvoorbeeld:

Speler A is snel, lang passen is goed, mist kalmte en een fatsoenlijke afmaker zou kunnen worden:

Speler A: Fysiek – sterk + razendsnel (5/5). Technisch/Tactisch – Distributie (4/5) – (++ lange passen), afwerking (3/5) (- zeer slecht op LF). Psychologisch (2/5) – gebrek aan kalmte (wil geen bal onder druk).

Door een paar termen of indicatoren toe te voegen, wordt onze analyse een stuk gedetailleerder, maar blijft het beknopt.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: wat zijn trefwoorden

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 126 Oppositiescouting: trefwoorden gebruiken in uw rapport. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *