Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 126 Blog Marbel de Graaf: Wat lijkt jullie leuk om te organiseren deze kerst?

[Top] 126 Blog Marbel de Graaf: Wat lijkt jullie leuk om te organiseren deze kerst?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 126 Blog Marbel de Graaf: Wat lijkt jullie leuk om te organiseren deze kerst? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Er is altijd een groep ondernemers, binnen of buiten een afdelingsbestuur, die ondanks alles wat er op dit moment speelt graag de positieve kant vasthoudt. Een groep die ervoor in is om iets te organiseren voor de omgeving, onze maatschappij. Zelf te organiseren, of die vindt dat er iets georganiseerd zou moéten worden. Speciaal tot deze groep richt ik dit bericht. Laten we weer wat moois doen voor ons allemaal en laten zien dat we achter de boer en tuinder staan!

Vind jij ook dat we juist nu wat moeten organiseren om in contact te blijven met onze samenleving?

Beeld je je het volgende eens in en gluur door je wimpers naar het einde van dit jaar. Ik schets 3 voorbeelden en ik weet zeker dat jullie gelijk helemaal in de kerstsfeer komen.
Vrijdag 16 december, érgens in Steenwijkerland of in de Purmer… Een toestroom van mensen langs een vooraf aangegeven route, op de stoep groeperen buurgenoten bij elkaar. Het lokale verzorgingshuis is vast een dankbaar onderdeel van de route en zijn helemaal voorbereid op hun komst. Vanuit de verte klinkt zachte kerstmuziek, overstemd door het geronk van trekkers en hun toeters, een enkeling weet er zelfs een kerstdeuntje uit te persen. Daar gloort het aan de horizon, een lange, kilometers lange optocht van verlichte trekkers. De een nog mooier uitgedost dan de ander, kilo’s tie-wraps zijn er gebruikt om al die lichtslangen aan de trekkers vast te maken. Kippenvel, wat een práchtig gezicht, de een nog mooier dan de ander. Tevreden en voldaan keren de trekkers huiswaarts, nadat de lokale dorpsvereniging alle deelnemers op warme chocolademelk en koffie trakteert.
Dan is het zaterdag 17 december. Een hele andere dag, een heel ander gebied. Grote overeenkomst: onze boeren en tuinders maken zich gereed om nog een prachtdag te organiseren voor onze maatschappij. Na 2 jaar weten de deelnemers précies wat er van ze verwacht wordt. Niet alleen de bedrijven pakken uit, maar ook de deelnemende auto’s! Terwijl de ‘boeren-pakken-uit-spotifylijst’ overal uit de auto’s klinkt, rijden de auto’s keurig verspreid hun route. Verklede mensen, verlichte auto’s met tot complete kerststallen in de kofferbak aan toe. Dit feestje vieren we met zijn allen!
In Aalsmeer stellen 10 tuindersbedrijven hun kassen open voor een kerstproductenroute. Deelnemers hebben zich van te voren opgegeven en rijden met de auto door de bedrijven. Overal wordt de kofferbak geopend en naar mate de route vordert, vult de kofferbak zich met allerlei materialen om een kerststuk te maken. Niet zo creatief? Het bestuur heeft een instructievideo klaar staan waar stap voor stap uitgelegd wordt hoe je van al die spullen een práchtig kunstwerk maakt. In de Schermer pakken ze culinair uit. Zelfde concept, maar het eindproduct is dan een kerstmaaltijd met producten uit het gebied.
Na de lazy sundaymorning op zondag 18 december weer een hele serie andere gebieden en weer een ander concept. Gelukkig, om 16.00 begint het al weer te schemeren. Precies goed, want nu, tijdens het blauwe uurtje, wanneer de zon onder gaat en er nog wel wat licht in de lucht hangt, komt de verlichting het beste tot zijn recht. In de Noordoostpolder wordt een verlichte boerderijenroute georganiseerd. Niet allen boerderijen zijn verlicht, maar ook arbeiderswoningen en bijzondere objecten. Een lichtroute in het buitengebied in de donkerste tijd van het jaar. De Noordoostpolder is zeker niet alleen. Ook in de Gelderse Vallei wordt flink uitgepakt. En in Salland. En in het Oldambt. En in Ooststellingwerf. En in de Hoeksche Waard. En in Uithuizen. En in het Westerkwartier. Overal door heel Nederland brengen boeren licht in deze donkere dagen voor kerst. Hier geen kilometers lange optocht aan trekkers, maar aan auto’s, die heel graag komen kijken wat wij als agrarische sector voor onze samenleving te bieden heeft.
En zie je het voor je en ben je enthousiast?

Voor het derde jaar op rij

Dit jaar wordt het derde jaar dat wij vanuit LTO Noord en het programma ‘Interactie met de Samenleving’ de week voor kerst uitpakken. Boeren en tuinders pakken uit met kerst, om precies te zijn. Wat doet LTO Noord? Wij faciliteren een website, een betaalsysteem, centrale reclame, pagina’s vol met goodies en tips bij het organiseren. De uitvoering ligt met overweldigende kracht bij onze afdelingen en leden zelf. Heel fijn om de kopzorgen gewoon voor even achter ons te laten!
Wil je nog wat meer informatie of hulp bij het organiseren? Neem vooral contact op met de portefeuillehouder Markt en Maatschappij in jouw afdeling of met mij. Wij ontvangen je aanmelding graag via www.ltonoord.nl/boerenentuinderspakkenuit.
Marbel de Graaf
Voorzitter LTO Noord Noord-Holland
Regiobestuur West portefeuille Markt en Maatschappij
E-mail: mdgraaf@ltonoord.nl

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/dit-blog-of-deze-blog-mvzha49x

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 126 Blog Marbel de Graaf: Wat lijkt jullie leuk om te organiseren deze kerst?. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *