Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 118 Hoe kan ik buitenlandse btw terugvragen?

[Top] 118 Hoe kan ik buitenlandse btw terugvragen?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 118 Hoe kan ik buitenlandse btw terugvragen? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Uitleg BTW en OSS regeling voor Amazon, Dropshipping en Webshops
Uitleg BTW en OSS regeling voor Amazon, Dropshipping en Webshops

Benzine in Duitsland, een congres in Amerika en een hotelovernachting in Zwitserland. Drie uitgaven in het buitenland, drie keer is er btw betaald voor een product of dienst die zakelijk gebruikt wordt. Btw terugvragen in Nederland is relatief eenvoudig: opvoeren als voorbelasting en het wordt automatisch verrekend met het te betalen btw-bedrag over dat kwartaal. Je btw terugvragen uit het buitenland is lastiger. In dit artikel bespreken we eerst de voorwaarden waar je aan dient te voldoen. Daarna volgt een uitleg van btw terugvragen uit het buitenland voor respectievelijk EU en niet-EU landen.

Voorwaarden voor terugvragen btw

We gaan er in deze situatie van uit dat je een Nederlandse ondernemer bent, in Nederland btw-aangifte doet en de goederen of diensten afneemt voor uw bedrijfsactiviteiten. Dat betekent bijvoorbeeld dat verenigingen en stichtingen niet in aanmerking komen voor deze regeling. Zij dragen immers geen btw af in Nederland. Voor ondernemers gelden een aantal voorwaarden. Zo moet het verzoek tot teruggave uiterlijk 1 oktober zijn ingediend, in het jaar volgende op het jaar van de uitgave. Ook moet het terug te vragen bedrag minimaal 50 euro zijn.

Btw terugvragen uit EU-landen

Binnen de EU kunt u via de fiscus van het betreffende land je uitgegeven btw terugvragen. Je kunt je teruggaveverzoek zelf regelen en indienen via de Nederlandse Belastingdienst. Je kunt ook een service gebruiken die deze aanvraag voor jou regels. Onze Nederlandse Belastingdienst zou niet de Belastingdienst zijn als er weer een stapel papierwerk aan te pas komt. Via een speciale website van de BD kun je, als ondernemer, inlogcodes aanvragen. Binnen vier weken na aanvraag krijg je je inlognaam en wachtwoord op de deurmat. Vervolgens kun je op deze website van de Belastingdienst aangeven in welk land je de uitgave gedaan hebt. Vervolgens dien je het bewijsstuk te uploaden en een aantal gegevens aan te vullen, zoals de datum, bedragen, adresgegevens en btw-nummers van de locatie van aankoop.

Btw terugvragen buiten de EU

Binnen de EU gelden afspraken die alle landen gelden. Zo maken alle Belastingkantoren gebruik van het bovengenoemde systeem. Buiten de EU is het helaas niet geüniformeerd. Het verschilt sterk per land hoe je de btw kunt terugvragen. Noorwegen en Zwitserland zijn landen die geografisch dichtbij liggen, maar niet vallen onder de afspraken van de EU. De Noorse en Zwitserse overheid stellen respectievelijk formulieren RF-1032 en 1222 beschikbaar via hun websites. Samen met de bewijsstukken moeten deze worden opgestuurd naar een bepaald e-mailadres.Wij raden je aan om de Belastingdienst-website van het betreffende land op te zoeken. Termen als ‘taks return’ of ‘VAT refund’ zullen je helpen in je zoektocht. Voorkomen is beter dan genezen. Je doet er goed aan om de buitenlandse ondernemer te vragen om de goederen of diensten aan jou te leveren zonder daarover btw te heffen. Houd je eigen btw-nummer gereed, deze heeft de buitenlandse ondernemer nodig om jou vrij te stellen.

Buitenlandse btw terugvragen via Klippa

Bedrijven die hun buitenlandse uitgaven laten lopen via Klippa hebben geluk! Geen lastige formulieren en onduidelijke communicatie. Klippa werkt samen met VAT4U om buitenlandse btw terug te vragen. Buitenlandse declaraties en inkoopfacturen kunnen worden geüpload in Klippa. De intelligente scan & herken van Klippa herkent ook buitenlandse btw. Deze buitenlandse uitgaven kunnen worden geëxporteerd naar VAT4U, die vervolgens het gehele teruggave proces voor je uit handen neemt. VAT4U rekent je 5-10% van het terug te vragen bedrag en Klippa rekent je geen meerprijs.
Laat jouw bedrijf het terugvragen van buitenlandse btw liggen? Klippa kan je helpen! We bieden werknemers de gemakkelijkste manier van aanleveren aan. Nadat de declaratie of inkoopfactuur geaccordeerd is, kan hij worden verwerkt door de interne administratie of door onze partner VAT4U.

Meer weten? Bekijk onze pagina over digitaal declareren of neem contact met ons op via [email protected]. Via deze planner kun je direct een demo inplannen om Klippa in een half uurtje te leren kennen.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: btw duitsland terugvragen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 118 Hoe kan ik buitenlandse btw terugvragen?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *