Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 118 Google + Facebook facturen in de boekhouding

[Top] 118 Google + Facebook facturen in de boekhouding

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 118 Google + Facebook facturen in de boekhouding dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Thực hành chạy quảng cáo Google cho lĩnh vực Taxi
Thực hành chạy quảng cáo Google cho lĩnh vực Taxi

Hoe boek je Google facturen en Facebook facturen?

Het is een fenomeen waarmee veel ondernemers te maken hebben. Ondernemers adverteren veel op Facebook en Google, omdat ze meer klanten en hogere omzet willen behalen. Adverteren is de ene kant. Echter ontvang je natuurlijk ook facturen. De vraag is hoe moet je deze Google facturen en Facebook facturen boeken.

De diensten die je afneemt, worden ook wel intracommunautaire levering genoemd. Je betaalt per saldo geen btw over deze kosten. Dit kan je ook terugvinden op de factuur. In de boekhouding dient dit wel anders geadministreerd te worden.

De advertentiekosten worden door Google of Facebook gefactureerd. Zoals gezegd wordt er geen BTW in rekening gebracht. Dit wordt ook wel de verleggingsregeling genoemd. De levering door de verkoper is in het andere EU-land belast met 0% BTW. De ondernemer in Nederland moet dan wel 21% BTW afrekenen, echter kan hij ook dit bedrag als voorbelasting aangeven. Het saldo is dan gewoon weer nihil. Maar boekhoudkundig moet dit wel op deze manier aangegeven worden.

Via AdministratieNL heb je geen omkijken hiernaar. Het enige wat je moet doen is de facturen uploaden. De rest doen wij. Wij hebben alle expertise in huis om de Google facturen en Facebook facturen op een correcte manier te boeken en te verwerken in de boekhouding.

Voorbeeld BTW aangifte Google facturen en Facebook facturen

Hieronder geven wij een voorbeeld inzake Google en Facebook facturen en de BTW aangifte. Stel dat je een factuur van € 1.000 hebt ontvangen vanuit Google, omdat je hebt geadverteerd via Google Adwords. Je moet dan hierover €210 BTW afdragen. Echter zoals hierboven ook uitgelegd, kan je dit bedrag ook als voorbelasting aangeven. De BTW aangifte ziet er dan als volgt uit. Uitgaande van het simpele voorbeeld dat er verder geen mutaties hebben plaatsgevonden.

Je geeft dus onder Rubriek 4B aan dat je diensten hebt afgenomen vanuit een ander EU land. De voorbelasting wordt op de volgende manier verwerkt.

Per saldo betaal je dus € 0.

Vanuit welk land verstuurt Facebook en Google facturen?

Google en Facebook versturen beide de facturen vanuit Ierland. Hieronder geven wij een korte opsomming van de overige landen die tot de EU behoren. Ook als je facturen van andere leveranciers vanuit deze landen ontvangt, moet je op dezelfde manier deze facturen boeken in de boekhouding.

De boekhouder van Nederland

We laten je graag zien waarom we de nr. 1 boekhouder van Nederland zijn.

1.500+ ondernemers gingen je voor!

Ontdek waarom meer dan 1.500 ondernemers reeds voor AdministratieNL hebben gekozen.

Online en betaalbare boekhouder

  • Ben jij op zoek naar een boekhouder zzp?
  • Ben jij op zoek naar een administratiekantoor?
  • Onbezorgd online boekhouden
  • Wil jij ook starten met e-boekhouden?

100% online

Beste service

Wil jij ook je boekhouding online geregeld hebben? Via je persoonlijke dashboard heb je 24/7 toegang tot je administratie en cijfers. Wel zo handig!

Hebben we je overtuigd?

AdministratieNL is de meest gekozen boekhouder van Nederland. Betaalbaar en Betrouwbaar.

Scherp tarief? Waarom niet. Profiteer van onze scherpe tarieven.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/factuur-google-ads-fa2kvbgh

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 118 Google + Facebook facturen in de boekhouding. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *