Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 117 Hoe een website toevoegen aan Google Analytics op de oude manier?

[Top] 117 Hoe een website toevoegen aan Google Analytics op de oude manier?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 117 Hoe een website toevoegen aan Google Analytics op de oude manier? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Hướng dẫn sử dụng Google Analytics 4 (GA4) 2023 – Cách tạo tài khoản và cài đặt Google Analytic 4
Hướng dẫn sử dụng Google Analytics 4 (GA4) 2023 – Cách tạo tài khoản và cài đặt Google Analytic 4

Google heeft heel het concept van Analytics herbekeken en omgetoverd naar “Google Analytics 4”. Iedereen die zo vertrouwd was met GA en zonder besef van deze wijziging een nieuwe website toevoegt, merkt meteen dat het niet meer hetzelfde is. En ja, ik had het dus ook voor… Ik voegde een website toe aan mijn GA-account en plots kreeg ik mijn niet meer vertrouwde schermen te zien. WTF?! En waar staat die verdomde tracking ID?!

Na een wat speurwerk kwam ik te weten dat Google dus een grondige aanpassing had doorgevoerd. Eerlijk gezegd ben ik er (nog) niet ingevlogen om deze nieuwe omgeving te leren kennen. Ik wou gewoon snel een tracking ID hebben voor mijn nieuwe website zodat ik voor deze website de bezoekersaantallen kon beginnen meten. Daarom was het voor mij vooral van belang om te weten of ik nog website kon toevoegen op de “oude manier”. De manier die mij gekend is 🙂

En het antwoord is ja! Gelukkig maar (oef!)! We tonen hieronder wat je precies moet doen (en het is helemaal niet veel) om alles te laten zoals het was. En nu maar hopen dat Google nog lang trouw blijft aan de oude versie. Gelukkig blijven ze nog even samen en naast elkaar werken want GA4 zit nog in een beta versie.

GA instellen op de oude manier

Zoals gezegd moet je niet al te veel stappen ondernemen om toch op de oude manier je GA in te stellen. Bij de stap “Property maken” moet je alert zijn en klikken op “Geavanceerde opties weergeven”. Extra opties worden nu getoond. Geen idee waarom ze dit verstoppen want op deze manier is het absoluut niet duidelijk in welke format je GA zal worden weergegeven.

Je moet nu het grijze bolletje blauw maken en hiermee geef je aan de je een “Universal Analytics-property” wilt aanmaken. Vervolgens kan je kiezen voor zowel een “Google Analytics 4 als een Universal Analytics property” of “alleen een Universal Analytics property”.

Nick Van Ranst

Laatste berichten van Nick Van Ranst (toon alles)

  • Hoe moet je ontslag nemen? – 9 maart, 2023
  • Hoe Streamz abonnement opzeggen? – 9 maart, 2023
  • Hoe houd je je huis netjes? – 3 maart, 2023
  • Hoe verbeter je de teamspirit op het werk? – 26 februari, 2023
  • Hoeveel kost een raam plaatsen? – 26 februari, 2023

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: google analytics website toevoegen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 117 Hoe een website toevoegen aan Google Analytics op de oude manier?. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *