Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 116 YouTube-video’s kijken op smartphone of tablet

[Top] 116 YouTube-video’s kijken op smartphone of tablet

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 116 YouTube-video’s kijken op smartphone of tablet dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Welk montageprogramma kan je het best gebruiken? | Monteren voor Beginners | Editen | de Videomakers
Welk montageprogramma kan je het best gebruiken? | Monteren voor Beginners | Editen | de Videomakers

YouTube-video’s kijken op smartphone of tablet

YouTube staat vol met leuke video’s. Geniet met de YouTube-app ook op de smartphone of tablet van het aanbod.

Wat is YouTube?

App downloaden

Wie de app van YouTube nog niet heeft, kan ‘m downloaden via de App Store (iPhone/iPad) of Play Store (Android-apparaten). Hulp nodig bij het installeren van de app? Bekijk de tip ‘App downloaden uit de App Store’ of de tip ‘App downloaden uit de Play Store (Android)’.

Inloggen

Bij het openen van de app vraagt YouTube mogelijk naar uw inloggegevens. Het hangt af van andere instellingen en de accounts die aan het apparaat zijn gekoppeld. Hebt u bijvoorbeeld al een Gmail-adres gekoppeld, dan verschijnt het Gmail-adres in beeld en hoeft u alleen nog maar op de knop met ‘Doorgaan als [uw naam]’ te tikken. Wilt u YouTube bekijken zonder in te loggen, tik dan op Doorgaan als gast.

De app kan u ook direct bij het opstarten doorsturen naar het startscherm van YouTube.

Startscherm

Op het overzichtsscherm krijgt u al suggesties voor video’s. Verder staan onderaan vier tabbladen: ‘Home’, ‘Ontdekken’, ‘Abonnementen’ en ‘Bibliotheek’. En rechtsboven staat de afbeelding van een poppetje . Als u bent ingelogd, staat hier een zelfgekozen afbeelding of de eerste letter van de accountnaam. Hier vindt u informatie over een eventueel gekoppeld account. Naast deze knop staat een pictogram van een vergrootglas. Hiermee opent u de zoekfunctie.

Video zoeken

Vanaf het startscherm kunt u video’s zoeken. Tik daarvoor rechtsboven op de knop met het vergrootglas. Een zoekbalk verschijnt. Daarin kunt u namen, woorden, trefwoorden of titels typen.

  • Tik bovenin op het vergrootglas .
  • De zoekbalk opent. Tik in het zoekvak een trefwoord, bijvoorbeeld het woord ‘SeniorWeb’.
  • Tik op de blauwe knop (iPhone/iPad) of het vergrootglas (Android-apparaten) op het toetsenbord.

De resultaten openen. Bovenaan staan eerst advertenties. Daaronder het logo van SeniorWeb (als u op SeniorWeb zocht), dat verwijst naar het videokanaal waar onze video’s staan. Onder het logo staan afzonderlijke video’s.

Video afspelen

Een interessante video gevonden? Tik erop en de video begint meteen. Onder de video staat een korte beschrijving. Afhankelijk of u het apparaat staand of liggend gebruikt, staat onder of naast de video een lijst met suggesties. Bij een smartphone staan er in de liggende positie geen suggesties.

Tijdens het afspelen wilt u misschien wel weten hoelang de video nog duurt, of wilt u hem pauzeren. Tik dan op de video; er komen dan meer opties in beeld. Pauzeer de video bijvoorbeeld met een tik op de pauzeknop, die in het midden van het beeld verschijnt. De knop met de driehoek laat de video weer verder afspelen. Onder de video staat een tijdlijn, daar ziet u hoelang de video nog duurt.

De verschillende mogelijkheden

Rondom de video staan ook nog pictogrammen. Rechtsonder staat een knop met punthaken . Tik daarop om de video beeldvullend te maken. De knop verandert van vorm. Tik nogmaals op de knop met de haken om het beeld weer kleiner te maken.

Rechtsboven in de video staat een pictogram met drie puntjes of met een tandwiel. Tik daarop om extra mogelijkheden te zien (is de knop niet zichtbaar, tik dan even op de video; de knoppen verschijnen dan). Standaard staan er zes opties (de volgorde van de opties kan verschillen). Bij smartphones is er een extra optie voor het gebruik van een VR-bril.

  1. Kwaliteit: de kwaliteit van de videostream wordt automatisch aangepast aan de snelheid van uw internetverbinding. Tik op de knop Kwaliteit om de kwaliteit handmatig aan te passen. Dit is alleen beschikbaar als u wifi gebruikt, niet als u een mobiele verbinding via bijvoorbeeld 4G hebt.
  2. Ondertiteling: als er ondertiteling beschikbaar is, kunt u die via deze knop activeren. Ondertiteling is niet voor alle video’s beschikbaar.
  3. Video herhalen: wanneer de video is afgelopen, wordt deze automatisch opnieuw afgespeeld.
  4. Melden: gebruik deze optie alleen als u de inhoud van de video ongepast vindt. Denk aan gruwelijke filmpjes of pornografie.
  5. Hulp en feedback: zoek hier naar een oplossing als u ergens niet uitkomt.
  6. Afspeelsnelheid: stel de snelheid in waarmee een video wordt afgespeeld.

Tik buiten het venster en het menuvenster sluit weer.

Video delen

Pictogram video delen op YouTube

Terug naar overzicht

Bent u klaar met de video? Tik dan linksboven in het afspeelscherm op het pictogram van de open driehoek met de punt naar beneden . Geen knop te zien? Tik dan even op de video, dan verschijnen alle knoppen weer.

Tikt u trouwens tijdens het afspelen van de video op de driehoek, dan gaat u ook gewoon terug naar het overzicht. Maar de video die u keek, blijft onderin zichtbaar in een klein venster. Tik erop om weer terug te gaan naar de video. Of tik op een andere video in het overzicht om een andere video te starten.

Extra mogelijkheden

Wilt u meer mogelijkheden gebruiken, zoals een afspeellijst, video’s later bekijken of een abonnement op videokanalen van bijvoorbeeld SeniorWeb? Log dan in met uw Gmail-account of maak een speciaal account aan. Zo’n account is te gebruiken op de normale website en in de app. Als u bent ingelogd en bijvoorbeeld een video toevoegt aan een afspeellijst via de app, dan wordt de video ook op de website in uw lijst opgenomen.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: hoe filmpje op youtube zetten

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 116 YouTube-video’s kijken op smartphone of tablet. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *