Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 116 Hostnet WordPress probleem met Permalinks

[Top] 116 Hostnet WordPress probleem met Permalinks

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 116 Hostnet WordPress probleem met Permalinks dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

E-mail instellen op een iPhone en iPad I E-mail instructievideo
E-mail instellen op een iPhone en iPad I E-mail instructievideo

Ik doe het niet zo snel. Schrijven over een specifieke provider. Maar ik heb deze vraag nu al zo vaak gehad van WordPress gebruikers dat ik het toch maar eens opschrijf. Heb je een WordPress site bij Hostnet? Zo ja, dan moet je even goed opletten bij het wijzigen van je permalinks. Anders gaat je website plat en dat heb ik nu al meerdere malen zien gebeuren.

De oplossing is echter eenvoudig.

Hostnet WordPress probleem

Dit fenomeen doet zich overigens alleen maar voor bij Hostnet. Bij een andere provider heb ik het nog nooit gezien.

Wat gaat er fout:
Bij de installatie van WordPress krijgen de permalinks een standaard instellingen. Hierdoor ontstaat als url structuur:

http://www.caviablog.nl/?p=114

Terwijl je om zoekmachine technische redenen netjes wilt zien:

http://www.caviablog.nl/gezond-voedsel-voor-cavia

Want dat is een link die herkenbaar is voor de zoekmachines. Het is maar één onderdeel, maar toch een belangrijke factor voor het bepalen van rankings in de zoekmachines. Zorg dus dat dit in orde is. Je verzorgt de juiste instelling door in WordPress te kiezen voor Instellingen, Permalinks.

De meest gebruikers weten dit overigens wel. Maar wanneer Hostnet je provider is dan kom je voor een onverwachte verrassing te staan. Zodra je de instelling wijzigt, werkt je website niet meer! Dat wil zeggen, je komt nog wel op de homepage, maar alle andere pagina’s zijn onbereikbaar geworden.

Hostnet .htaccess

Het probleem ontstaat doordat WordPress het zogenaamde .htaccess bestand wil wijzigen. Bij Hostnet wordt die wijziging echter niet zonder meer actief. Daardoor kloppen de instellingen niet meet met de inhoud van het actieve .htaccess bestand en stopt je website met werken.

Hostnet heeft in haar control panel (dat is het gedeelte waar je inlogt bij Hostnet) een functie gebouwd om wijzigingen in je .htaccess te activeren. Die moet je dus uitvoeren om het genoemde probleem op te lossen. Dat doe je als volgt:

Login op je Hosnet account, ga naar het Control Panel en kies voor Beheer Website.

Klik op Webhosting instellingen

Klik op de knop Sync .htaccess

Het kan heel even duren voordat de nieuwe .haccess actief wordt. Daarna moeten je nieuwe permalink instellingen werken!
Ververs je browser een keer, zodat je website opnieuw geladen wordt en test of het werkt.

Moet je een provider als Hosnet om deze reden nou links laten liggen? Nee, dat niet. Maar onhandig is het wel, zeker wanneer je als beginner niet weet wat er aan de hand is met je website. Hostnet zou er goed aan doen iedereen die een hosting contract afsluit hier bij voorbaat al op te wijzen, omdat nou eenmaal een zeer groot deel van de websites tegenwoordig met behulp van WordPress wordt gebouwd.

Edit: via social media vernam ik dat dit probleem ook speelt bij provider Webreus. Ik heb dat niet gecontroleerd, maar mocht je zoiets tegen komen dan weet je nu waar je naar op zoek moet. Met dan aan @FransPronk

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: hostnet mail instellen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 116 Hostnet WordPress probleem met Permalinks. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *