Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 115 DDoS: definitie, details en hoe bescherming werkt

[Top] 115 DDoS: definitie, details en hoe bescherming werkt

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 115 DDoS: definitie, details en hoe bescherming werkt dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

DDoS Attacks as Fast As Possible
DDoS Attacks as Fast As Possible

DDoS: definitie, details en hoe bescherming werkt

Wat is een DDoS-aanval?

Een Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval is een cyberveiligheidswapen dat bedoeld is om de werking van een service te verstoren of om geld af te persen van organisaties die er het doelwit van zijn. Aanvallen kunnen worden ingegeven door politiek, religie, concurrentie of winst.

Technisch gezien is een DDoS-aanval een gedistribueerde versie van een Denial of Service (DoS)-aanval met als doel de bedrijfsactiviteiten te verstoren. Bij deze aanval wordt een grote hoeveelheid verkeer gebruikt om de normale werking van de service, de server of de netwerkinterconnectie te overbelasten, waardoor deze onbeschikbaar worden. DoS-aanvallen onderbreken een service, terwijl gedistribueerde aanvallen (DDoS) op veel grotere schaal worden uitgevoerd. Dit resulteert in het succesvol blokkeren van hele infrastructuren en schaalbare services (cloud-services).

What_is-DDOS

DDoS heeft een grote impact op bedrijven

Wanneer een webserver met de homepage van uw bedrijf het doelwit is van een DDoS-aanval, wordt de pagina onbereikbaar voor legitieme klanten. Dit kan leiden tot een slechter merkimago en een verlies aan vertrouwen.

Als uw service niet beschikbaar is voor uw klanten, kan dit gevolgen hebben voor uw bedrijfsresultaat. Mogelijk moet u Service Level Agreements gaan uitvoeren die een financiële impact op uw bedrijf hebben.

Wanneer veel sites op uw service vertrouwen, kan downtime leiden tot verdere onbeschikbaarheid voor andere sites die zich op uw dienst baseren.

Enkele voorbeelden van DDoS-aanvallen

 • De Nieuw-Zeelandse beurs was het doelwit van een volumetrische DDoS-aanval in augustus 2020. Deze resulteerde in een niet-werkende service gedurende drie opeenvolgende dagen. Miljoenen dollars gingen verloren.
 • In februari 2020 meldde een wereldwijde hyperscaler dat hun infrastructuur aangevallen was met 2,3 Tbps aan overstromingsverkeer, oftewel 20,6 miljoen verzoeken per seconde.
 • In februari en maart 2018 meldden een aantal bedrijven een niet eerder geziene aanvalsvector, gebaseerd op een memcache-kwetsbaarheid met gebruik van amplificatie- en reflectietechnieken. OVHcloud ontdekte en filterde aanvallen van wel 1,3 Tbps.
 • Een Dyn DDoS-cyberaanval in oktober 2016 had een uitval van omvangrijke internetdiensten tot gevolg. Deze aanval bestond uit een reeks DDoS-aanvallen die gericht waren op door de Domain Name System (DNS)-provider Dyn geëxploiteerde systemen.
 • Het Mirai-botnet, bestaande uit meer dan 600.000 geïnfecteerde IoT-apparaten (zoals camera’s), werd in september 2016 gebruikt om een bekende pagina voor beveiligingsnieuws aan te vallen – KrebsOnSecurity. Deze aanval was gericht op de pagina van het slachtoffer en had op het hoogtepunt tot 620 Gbps verkeer. Tegelijkertijd rapporteerde OVHcloud meer dan 1 Tbps aan aanvallen.

Soorten DDoS-aanvallen

DDoS_attacks

Volumetrische DDoS-aanvallen

Volumetrische DDoS-aanvallen zijn het populairst. Het doel van een DDoS-aanval is om een server, een dienst of een infrastructuur onbereikbaar te maken door deze te bombarderen met een groot aantal verzoeken. Door dit te doen worden de netwerkverbinding of de resources van de server dusdanig overbelast dat legitieme verzoeken de server niet kunnen bereiken of dat deze de werklast niet aankan en geen verzoeken kan beantwoorden. Een groot aantal gecompromitteerde computers (of andere verbonden apparaten, bijvoorbeeld IoT of camera’s) dat een botnet wordt genoemd, kan door hackers worden gebruikt om een aanval meer te verdelen en daarmee succesvol te maken. Één van de gebruikelijke technieken die aanvallers gebruiken, is grote hoeveelheden kleine packets naar zulk een botnet sturen met een gespooft IP-adres. Het botnet antwoordt op zijn beurt met nog grotere packets richting het slachtoffer (het gespoofte IP-adres). De doelwitten van zo’n zondvloed aan verkeer zijn meestal niet in staat om te reageren of hun internetverbindingen raken volledig overbelast (waardoor hun bandbreedtelimieten worden bereikt). Deze techniek wordt een reflectie- en amplificatie-aanval genoemd.

Protocol-aanvallen

Deze soorten aanvallen richten zich op protocollen die voor netwerkberichtgeving worden gebruikt en exploiteren de kwetsbaarheden daarvan om de server of de service van een slachtoffer onbereikbaar te maken. In sommige gevallen kan dit leiden tot overbelasting van andere apparaten die de diensten van het slachtoffer met het internet verbinden.

Een voorbeeld hiervan is een Smurf DDoS-aanval.

Dit type aanval is een distributed denial of service-aanval op het niveau van de netwerklaag. Een packet dat een aanvaller naar een broadcast-netwerkadres verzendt, resulteert in een automatisch antwoord van elke host. Door deze methode te gebruiken en het source-IP-adres te spoofen, kunnen aanvallers een groot aantal reacties teweegbrengen en een slachtoffer met verkeer overstelpen. Met genoeg ICMP-reacties kan een doelwit plat worden gelegd.

Protocol_attack
Application_layer_attack

Aanvallen op het niveau van de applicatielaag (L7)

Applicaties implementeren de meest geavanceerde logica en zijn gewoonlijk het meest resource-intensief, het meest specifiek en waarschijnlijk het minst getest. Dit maakt ze tot een perfect doelwit voor een aanval.

Aanvalsmethodes die zich op deze laag richten, vereisen gewoonlijk de minste hoeveelheid resources en kunnen veelal niet door algemene firewalls en DoS-beschermingssystemen ontdekt worden.

Een goed voorbeeld is een aanval op een game-server (bijvoorbeeld gericht op Minecraft-servers) die een game onbetrouwbaar maakt, waarbij veel jitter optreedt of spelers hun verbinding verliezen of wat zelfs downtime veroorzaakt. Hierdoor worden game-servers onbruikbaar. Daardoor verliest het platform zijn positie en wordt het imago van de eigenaar beschadigd. Hierdoor gaan spelers en geld verloren.

Om zich goed te beschermen en dergelijke soorten aanvallen af te slaan, vereist een goed inzicht in de applicatielogica en hoe de applicatie precies gebruikt wordt.
Meer weten over onze anti-DDoS-oplossingen

Ontdek onze public cloud- en private cloud-services

Bare Metal-servers

Van het hosten van websites tot de implementatie van een infrastructuur met hoge resilience: neem de dedicated server die aan uw eisen en doelen voldoet. Pas uw machine met slechts enkele klikken aan zodat deze perfect bij uw project past.

 • Levering binnen 120 seconden
 • Onbeperkt dataverkeer op al onze servers*
 • Geen installatiekosten bij een looptijd

*Uitgezonderd datacenters in de regio Asia-Pacific.

Hosted Private Cloud

Geef uw digitale transformatie een boost met onze schaalbare Hosted Private Cloud-oplossingen. Onze producten zijn flexibel, innovatief en bieden een optimale beveiliging van uw gegevens — zodat u zich op uw bedrijf kunt richten.

 • Ondemand-resources
 • Vertrouwde cloud-hosting
 • Multi-cloudomgevingen
 • Disaster Recovery plannen

Public Cloud

De OVHcloud Public Cloud biedt u een groot aantal cloud-oplossingen die op een pay-as-you-go-basis gefactureerd worden. Onze infrastructuur is eenvoudig samengesteld om u te ondersteunen bij uw bedrijf — benut de flexibiliteit van resources on-demand om op te schalen van kleine projecten naar grootschalige implementaties.

 • Managed Kubernetes
 • IOPS
 • Managed Private Registry
 • Object Storage

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/wat-is-ddos-wy0z3dg7

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 115 DDoS: definitie, details en hoe bescherming werkt. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *