Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 114 Een e-mail verzenden op basis van een reactie in Google Formulieren

[Top] 114 Een e-mail verzenden op basis van een reactie in Google Formulieren

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 114 Een e-mail verzenden op basis van een reactie in Google Formulieren dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Google Formulieren – een formulier maken en verzenden
Google Formulieren – een formulier maken en verzenden

Met Google Formulieren kunt u op verschillende manieren antwoorden en meningen van respondenten verzamelen, of het nu gaat om een eenvoudige quiz of een lange vragenlijst. Hoewel het veel handige native functies heeft, kunt u met Google Formulieren nog geen e-mailmeldingen naar uzelf of de native respondent sturen.

Dat laatste komt in beeld als je de gebruiker wilt bedanken voor zijn reactie en tijd. Aan de andere kant, als uw formulier geschikt is voor een breed publiek en veel gemeenschappelijke secties heeft, kost het veel tijd om alle antwoorden van het formulier te doorzoeken.

Gelukkig zijn er enkele oplossingen waarmee je e-mails naar de eigenaar of individuen kunt sturen. Nu zijn er twee manieren om dit aan te pakken.

U kunt ofwel een e-mail sturen op basis van een reactie op uw formulier. Of u kunt er een indienen op basis van de antwoorden die gebruikers kiezen. Zoals eerder vermeld, hebben beide methoden de hulp nodig van een externe add-on. En aangezien u een e-mail vanuit uw account start, moet u de relevante machtigingen voor de add-on of functionaliteit opgeven.

Nu dat geregeld is, laten we beginnen, oké?

Een openbare e-mail verzenden met Google Formulieren

Het sturen van een generieke e-mail naar de gebruiker of naar de eigenaar is gelukkig geen rocket science. Met de toepasselijk genaamde invoegtoepassing voor formuliermeldingen kunt u eenvoudige e-mails verzenden om uw gebruikers te bedanken.

Stap 1: Zodra je hebt gemaakt Steekproef , Klik Menu met drie stippen aan de rechterkant en selecteer Add-ons in de lijst. Dit brengt u naar de Google Marketplace.

Stap 2: Zoek nu naar Formuliermeldingen En klik erop om het te installeren.

Maak vervolgens het formulier aan. Als u e-mails rechtstreeks naar de responder wilt sturen, schakelt u het selectievakje E-mails verzamelen onder Instellingen in.

Of u kunt een vragenformulier instellen waarin om e-mail van de gebruiker wordt gevraagd en dit markeren zoals hieronder wordt weergegeven.

Stap 3: Als u klaar bent, klikt u op het kleine add-onpictogram en selecteert u Formuliermeldingen. U ziet een prompt in de rechterbenedenhoek.

Schakel de e-mailknop in. Bedankt.

Zoals eerder vermeld, kunt u ofwel automatisch met het veld of het formulierveld gaan. Selecteer degene die het beste bij uw vereisten past. Tegelijkertijd kun je ook een Bcc voor de e-mail toevoegen door het veld ‘Verstuur CC’ in te vullen.

Stap 4: Voeg vervolgens het onderwerp en de hoofdtekst van de e-mail toe, en dat is alles! Sla de instellingen op en klik op het voorbeeldpictogram bovenaan om te zien of de huidige configuraties voor u werken.

Dit is een eenvoudige add-on en de configuratie is eenvoudig en duidelijk. En het door Google Cloud gepubliceerde merk maakt het ook betrouwbaar.

Afgezien van het bovenstaande, kunt u uzelf (of de maker) ook e-mailen wanneer het formulier een vast aantal reacties bereikt.

Om dit te doen, schakelt u de knop “Melden wanneer formulier reageert” in. Het e-mailadres van de afzender wordt automatisch ingevuld in het veld voor de ontvanger. Het is niet versleuteld en u kunt ook andere e-mailadressen invoeren.

Als u klaar bent, voegt u de limiet voor meldingen toe en drukt u op de knop Opslaan. Vanaf nu zal uw formulier een e-mail afvuren zodra het de responslimiet heeft overschreden.

Antwoorden verzenden op basis van antwoorden

Laten we het daar neerzetten. Als u antwoorden wilt indienen op basis van de antwoorden in uw formulier, zal het niet zo eenvoudig zijn als het bovenstaande proces. Hier zul je moeten sleutelen aan de applicatietekst voor het gekoppelde spreadsheet.

Gelukkig, als u een eenvoudig formulier heeft, moet het gemakkelijk te implementeren zijn. In ons geval hebben we een eenvoudig formulier waarin we deelnemers vragen om hun favoriete vakantielocatie te selecteren.

Afhankelijk van de antwoorden die ze op het formulier geven, wordt er een e-mail naar een opgegeven e-mailadres gestuurd. Uiteraard kan de code worden aangepast aan de eisen van uw model.

Stap 1: Zodra uw formulier is gemaakt, klikt u op het tabblad Reacties en klikt u op het kleine spreadsheetpictogram aan de rechterkant. Hiermee wordt uw formulier gekoppeld aan een spreadsheet.

Stap 2: Ga naar de spreadsheet en tik op Extra > Scripteditor.

Plak in de scripteditor de volgende regels code,

functie checkLocation(e) { var subject=””; var-waarden = e.namedValues; var prefLocation=””; for (Toets waarden in) { var label = Sleutel; var data = waarden [sleutel]; prefLocation=gegevens; Logger.log(gegevens); } }

Hier is e de gebeurtenis die wordt geactiveerd wanneer het formulier wordt verzonden, terwijl het een object ophaalt e.amedValues De formuliergegevens worden aan u gepresenteerd in de vorm van een array.

Zodra deze gegevens zijn vastgelegd, gaat de For-instructie door de array om u van de gegevens te voorzien. Uiteindelijk worden de formuliergegevens voor dat specifieke antwoord toegewezen aan de vooraf ingestelde locatievariabele.

Stap 3: Klik in de tussentijd op het kleine klokpictogram in het linkerpaneel om toegang te krijgen tot de triggers en selecteer Triggers toevoegen.

Selecteer hier Uit de spreadsheet als gebeurtenisbron en in het formulier Verzenden als gebeurtenistype.

Het bovenstaande zorgt ervoor dat de functie die we hierboven hebben geschreven alleen wordt uitgevoerd wanneer het formulier is verzonden. En bij het verzenden worden alleen de gegevens uit de aangesloten spreadsheet opgehaald.

Stap 4: Ga nu terug naar de Script Editor om de code aan te passen aan uw vereisten.

In ons geval willen we een e-mail sturen naar een bepaald e-mailadres wanneer de respondent Hills antwoordt, enz.

Dus hebben we een eenvoudige If and Else-If-voorwaarde aan de code toegevoegd,

functie checkLocation(e) { var subject=””; var-waarden = e.namedValues; var prefLocation=””; for (Toets waarden in) { var label = Sleutel; var data = waarden [sleutel]; prefLocation=gegevens; Logger.log(gegevens); if (prefLocation==”Hills”){ subject=”Je hebt een e-mail voor Hills Location”; GmailApp.sendEmail(‘abc@.gmail.com’, onderwerp, prefLocation); } else if (prefLocation==”Stranden”){ subject=”Je hebt een e-mail voor Strandenlocatie”; GmailApp.sendEmail(‘xyz@gmail.com’, onderwerp, prefLocation); } else if(prefLocation==”Cities”) { subject=”Je hebt een e-mail voor Cities Location”; GmailApp.sendEmail(‘ghy@gmail.com’, onderwerp, prefLocation); } } }

Uiteraard moet u toestemming geven om de functie GmailApp.sendEmail te laten werken. Het is echter een eenmalig proces.

Stap 5: Nu alles op zijn plaats is, slaat u uw code op door op het pictogram Opslaan te klikken, zoals hieronder weergegeven.

Voer nu de code uit. Als er geen gebeurtenis is, kunt u de code helaas niet rechtstreeks vanuit de teksteditor uitvoeren.

Dien uw formulier in om uw code uit te voeren. Als alles in orde is, ontvang je hoogstwaarschijnlijk een e-mail.

Zodra dat is gebeurd, kunt u de code aanpassen aan uw vereisten en individuele If-Else-voorwaarden toevoegen. Tegelijkertijd kunt u ook de hoofdtekst van de e-mail formuleren op basis van de gegevens.

Hoe te controleren op fouten

Het komt zelden voor dat een code de eerste keer zonder fouten wordt uitgevoerd, en om eerlijk te zijn, er zijn veel dingen die fout kunnen gaan. Om te controleren op een fout, gaat u naar het tabblad Uitvoeringen en ziet u alle instanties waar de functie is aangeroepen.

Klik om fouten te zien. Hier kunt u ook leren hoe u de functie oproept. De Trigger-tag vertaalt zich in het indienen van een formulier, terwijl de Editor-tag betekent dat de functie is geactiveerd door de Editor.

Tegelijkertijd, als u de waarde van de functie wilt controleren, voegt u gewoon Logger.log (een variabele) toe om de gegevens te loggen.

We noemden bijvoorbeeld Logger.log (pre-locatie) binnen de afzonderlijke If-Else-termen, en ons logboek leek op dat hierboven.

Coderen of niet coderen
De tweede methode lijkt misschien een beetje ingewikkeld. Maar als u eenmaal weet hoe u afzonderlijke functies kunt aanroepen, worden de kansen een beetje eenvoudiger.

Maar aan het eind van de dag, als u uw handen niet vuil wilt maken, kunt u onze add-on voor e-mailmeldingsformulieren bekijken. Dit is ontworpen om berichten te verzenden E-mail op basis van voorwaardelijke reacties. De voorwaardelijke opmaakfunctie is echter niet gratis en kost ongeveer $ 4 per maand voor een enkele gebruikerslicentie.

Dus als u af en toe antwoorden op uw formulieren moet indienen, kunt u de bovenstaande code in de App Script-editor plakken.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: google formulier verzenden

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 114 Een e-mail verzenden op basis van een reactie in Google Formulieren. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *