Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 11 Top 6 manieren om de naam van de gebruikersaccount te wijzigen in Windows 10

[Top] 11 Top 6 manieren om de naam van de gebruikersaccount te wijzigen in Windows 10

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 11 Top 6 manieren om de naam van de gebruikersaccount te wijzigen in Windows 10 dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Wanneer u uw Windows-computer inschakelt, ziet u de naam van de gebruikersaccount in Log in scherm. En om verschillende redenen wil je het misschien veranderen om het er persoonlijker of herkenbaarder uit te laten zien. Het is zeer waarschijnlijk dat u uw volledige naam hebt ingevoerd tijdens de installatie van Windows of dat de IT-man het verkeerd heeft gespeld.

U moet heel duidelijk zijn dat de naam van de gebruikersaccount niet hetzelfde is als de computernaam. Computernaam is de naam van uw apparaat (desktop of laptop), terwijl uw gebruikersnaam eigenlijk uw Microsoft-accountnaam is die anders is. Dit betekent dat u meerdere gebruikersaccounts kunt maken en deze een andere naam kunt geven (bijvoorbeeld één voor elk gezinslid) op dezelfde computer. De computernaam van Windows 10 blijft echter hetzelfde voor elk gebruikersaccount. je kan computernaam wijzigen later als je wilt.

Deze handleiding behandelt alleen alle manieren om de gebruikersnaam te wijzigen, niet de computernaam.

Opmerking: er zijn twee soorten accounts. De eerste is een Microsoft-gebruikersaccount waarbij de computer verbinding maakt met uw Microsoft-account-ID en gesynchroniseerd blijft met andere aangesloten apparaten. De andere is een lokaal account dat offline werkt. We zullen beide behandelen.

laten we beginnen.

1. WIJZIG UW MICROSOFT-ACCOUNTNAAM ONLINE

U kunt de naam van uw Windows 10-pc wijzigen op de Microsoft-website, maar alleen als u uw pc erop aansluit. Als u een lokaal account op uw computer gebruikt dat offline werkt, werkt deze methode niet.

Stap 1: Ga naar Profielpagina van Microsoft-account En log in. Klik op Optienaam zijde Hieronder je naam om aan de slag te gaan.

Stap 2: U moet invullen captcha controleren. Eventueel kunnen ook andere contact- en profielgegevens worden aangepast.

Je zal moeten Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

2. Wijzig de naam van het lokale account via het configuratiescherm

Hier leest u hoe u uw naam kunt wijzigen van Windows-instellingen zelf.

Stap 1: Zoeken besturingskaart in het menu Start en open het.

Stap 2: ga naar de Gebruikersaccounts > Gebruikersaccounts en klik op Een ander account beheren. Er wordt een lijst met alle accounts weergegeven. Klik op de naam van het lokale account waarvan u de naam wilt wijzigen.

Stap 3: Klik Wijzig de accountnaam.

Stap 4: Binnenkomen Nieuwe gebruikersaccountnaam in het geselecteerde vak en klik op de knop . Wijzig de naam om de wijzigingen op te slaan.

Start opnieuw op om de wijzigingen toe te passen en de nieuwe naam weer te geven.

3. Wijzig de naam van het lokale en beheerdersaccount met NETPLWIZ

Dit is een verborgen installatiebestand dat is ontworpen om gebruikersaccounts in Windows 10 te beheren.

Stap 1: Zoeken netplwiz in het menu Start en open het. Je kunt het ook openen met het commando lopen (Windows-toets + R).

Stap 2: Het toont een lijst van alle gebruikersaccounts inclusief Beheerdersaccounts. Selecteer het gebruikersaccount waarvan u de naam wilt wijzigen en tik op Eigendommen.

U kunt de accountnaam, gebruikersnaam en beschrijving wijzigen. Dezelfde stappen werken ook voor beheerdersaccounts.

Klik “تطبيقOm de wijzigingen op te slaan en opnieuw te starten om ze te implementeren.

4. Wijzig de naam van het lokale account in de lokale gebruikers en groepen

Stap 1: Je kunt je openstellen Lokale gebruikers en groepen Uit een lijst Start (begin) of run commando Zoeken naar een string lusrmgr.msc.

Stap 2: Dubbelklik op de map Gebruikers in het linkerdeelvenster van het venster om een lijst met alle gebruikers weer te geven. Dubbelklik nu op de naam van de gebruikersaccount om het eigenschappenvenster te openen en wijzig daar de naam en beschrijving.

Opmerking: u zult ook gastgebruikersaccounts opmerken En de verborgen ambtenaren die zijn gemaakt toen het Windows-besturingssysteem voor het eerst werd geïnstalleerd. U kunt en moet het voor de veiligheid uitschakelen.

5. Wijzig de naam van het lokale gebruikersaccount met behulp van de opdrachtprompt

Deze truc is voor ervaren en enthousiaste gebruikers die bedreven zijn in het gebruik van de opdrachtprompt.

Stap 1: Zoeken Opdrachtprompt (CMD) En open het helemaal opnieuw door te klikken op Als administrator uitvoeren.

Stap 2: Typ de onderstaande opdracht om de naam van de lokale gebruikersaccount te vinden.

wmic gebruikersaccount krijg volledige naam, naam

Stap 3: Geef nu de onderstaande opdracht om de naam te wijzigen. vervangen “Oude naam” Met de naam van het account dat u wilt wijzigen en “nieuwe naam” Met de naam die u eraan wilt geven.

wmic gebruikersaccount waar naam = “oude-naam” hernoemen “nieuwe-naam”

6. Wijzig uw lokale gebruikersnaam met POWEERSHELL

PowerShell is de geavanceerde versie van CMD en zal deze in de toekomst vervangen. Voor degenen die verder zijn gegaan, hier is hoe dingen werken in PowerShell.

Stap 1: Of je gebruikt Windows-toets + X-toetsenbord Een verborgen menu openen om PowerShell te zoeken of te zoeken in het menu Start. Open altijd met beheerdersrechten om systeembrede wijzigingen aan te brengen.

Stap 2: De eerste opdracht retourneert een lijst met alle lokale gebruikersaccountnamen. De tweede verandert de naam van de gebruikersaccount in Windows 10. Vervang, net als bij de vorige stap, “Oude naam” en “Nieuwe naam”.

Get-LocalUser

Hernoemen-LocalUser -Naam “Huidige naam” -NieuweNaam “Nieuwe naam”

Maak onderscheid tussen de systeemnaam en de gebruikersnaam

Dit zijn de zes verschillende manieren om de naam van een gebruikersaccount in Windows 10 te wijzigen. U kunt een van beide gebruiken om de namen te wijzigen van accounts die voor offline doeleinden zijn gemaakt. Het wijzigen van de naam van het online gebruikersaccount dat aan uw Microsoft-account is gekoppeld, is nog eenvoudiger. Bovendien kunt u het vanaf elke computer doen door in te loggen op uw Microsoft-account vanuit een browser. Dit maakt het erg belangrijk om overal 2FA te hebben ingesteld, omdat je veiligheid in gevaar kan komen. Jij zou ook moeten Windows Hallo inschakelen Op uw computer, indien ondersteund, om ervoor te zorgen dat niemand anders met fysieke toegang tot uw computer dingen kan openen en wijzigen. Zoals altijd ligt uw veiligheid in uw handen.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: user naam veranderen windows 10

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 11 Top 6 manieren om de naam van de gebruikersaccount te wijzigen in Windows 10. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *