Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 11 Een webshop beginnen, waarin? 5 tips om je product of dienst te bepalen

[Top] 11 Een webshop beginnen, waarin? 5 tips om je product of dienst te bepalen

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 11 Een webshop beginnen, waarin? 5 tips om je product of dienst te bepalen dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Hoe Begin je met Verkopen op Bol.com? | Stap-voor-stap guide
Hoe Begin je met Verkopen op Bol.com? | Stap-voor-stap guide

Je weet het zeker: je wilt een eigen webshop starten en een product verkopen. Maar waarin wil je een webshop beginnen? Welk product (of dienst) ga je verkopen, en hoe bepaal je of dat een goed idee is of niet?

Dit is voor veel beginnende merchants één van de moeilijkste vragen in hun ondernemersavontuur. Alles wat je kunt bedenken is al op de markt, lijkt het, en de markt voor de meest populaire producten is zo competitief dat de moed je in de schoenen zinkt. Daarnaast is het product essentieel voor het succes van je webshop. Je kunt nog zo’n goede verkoper zijn, als niemand op je product zit te wachten, zal je het ook niet verkopen.

Gelukkig liggen er altijd mooie kansen, zoals telkens weer bewezen wordt door alle nieuwe producten die constant succesvol gelanceerd worden. Om je te helpen zo’n kans te vinden, zetten we in deze blog een aantal beproefde strategieën op een rij om jouw product te bepalen.

Een webshop starten en meteen beginnen met verkopen? Probeer Shopify nu gratis.

Inhoud

1. Verken je interesses

Van je hobby je werk maken is een uitstekend startpunt voor business ideeën. Een webshop beginnen is hard werken. Als je iets verkoopt waar je grote affiniteit mee hebt zul je niet alleen gemotiveerd blijven, maar ook inzicht hebben in je markt en je doelgroep.

Ga voor jezelf na: wat doe ik graag in mijn vrije tijd? Kan ik iets maken dat verkoopbaar is in een eigen webwinkel? Waar weet ik veel van? Zijn er bepaalde groepen mensen die ik goed ken, en waarvan ik weet wat ze zouden kopen? Dit zou een interessante nichemarkt kunnen zijn voor je bedrijf.

Voor mensen die creatief zijn en kunnen ontwerpen is print on demand een interessante optie. Welke succesvolle producten kun je dan zoal verkopen? Denk aan jouw unieke designs laten printen op t-shirts, mokken, handdoeken, rugzakken en nog veel meer, en verkoop ze via je Shopify-webshop.

Waarschuwing: een eigen webshop beginnen uit liefde voor een bepaald product kan soms onverwachte gevolgen hebben. Bedenk bijvoorbeeld eens dat de oprichters van Shopify zelf ooit waren waar jij nu bent. Zij begonnen een webshop vanuit hun passie voor snowboarden. Van het een kwam het ander, en inmiddels is Shopify een miljardenbedrijf!

Denk verder dan alleen fysieke producten

Wanneer je gaat nadenken over producten voor je webshop, is de kans groot dat je eerst alleen aan fysieke producten denkt. Maar dit kan ook kennis of een digitaal product zijn. Je kunt hierbij denken aan e-books, cursussen of digital downloads als sjablonen en templates. Een andere optie is om muziek of digitale kunst te verkopen, bijvoorbeeld in de vorm van een NFT.

Van deze non-fungible tokens heb je inmiddels wellicht al gehoord. In dit artikel lees je wat NFT’s precies zijn en hoe je ze zelf kunt maken én verkopen.

2. Research bestaande producten

Alles kan altijd beter, nietwaar? Bij welk product kan dat? Een slimme verbetering van een bestaand product kan je zomaar een bloeiend bedrijf opleveren, zoals het inspirerende verhaal achter de deodorant webshop Nuud laat zien.

Een verbetering hoeft niet altijd te gaan over het product zelf. Het kan ook door de online marketing van het product heel goed aan te pakken, of door een innovatief business model te gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is het Amsterdamse fietsenmerk Veloretti. Dit bedrijf maakt fietsen en verkoopt de producten direct aan de consument zonder tussenkomst van de traditionele rijwielhandelaar. Door dit efficiënte businessmodel kunnen de fietsen tegen een gunstige prijs worden aangeboden.

Of probeer de recente trend voor abonnementen op producten die mensen regelmatig vervangen. Zo verkoop je hen je product niet eenmalig, maar telkens opnieuw. Het Nederlandse bedrijf Parfumado paste dit idee toe met het aanbieden van een geur-abonnement: in plaats van één grote fles parfum te kopen ontvangen klanten maandelijks een nieuw product, namelijk een 8ml verpakking met een nieuw geurtje.Met dit concept groeide Parfumado binnen een jaar naar 10.000 abonnees!

Kortom: wees creatief en denk buiten de lijntjes. Vraag jezelf af: zijn er producten die net niet lekker aansluiten op wat ik echt zou willen? Ken ik meer mensen die hetzelfde is opgevallen? Hoe zou het beter kunnen? Bekijk bijvoorbeeld klantenrecensies over producten: waar klagen mensen over, en wat voor suggesties voor verbetering doen ze? Hoe zou je de nadelen van het product kunnen oplossen?

3. Neem de potentiële koper als uitgangspunt

Waar je bij de eerste tip jezelf als uitgangspunt nam, start je nu bij de potentiële koper. Denk na over verschillende passies die doelgroepen hebben – van hun huisdier tot een bepaalde sport. Kan jij daar met je producten op in spelen? Sterker is nog om binnen de generieke niche huisdieren nog dieper te duiken. Wellicht is een webshop met spullen voor vissen bijvoorbeeld een goed idee, of een bepaald hondenras.

Een andere manier om de potentiële koper als uitgangspunt te nemen, is door na te denken over ergernissen die ze hebben en die vervolgens op te lossen.

4. Haak aan op trends om een webwinkel te beginnen

Een trend vroeg genoeg herkennen betekent een belangrijke voorsprong voor een bedrijf. Je kunt zo marktleider worden voordat anderen die kans krijgen. Zorg er wel voor dat je een echte trend te pakken hebt, en geen tijdelijke gimmick die snel weer overwaait. Echte trends beantwoorden een bestaande behoefte op een nieuwe manier, en er zal veel langer vraag naar zijn.

Hoe ontdek je wat trendy is of gaat worden? Internet en social media zijn je beste vrienden. Bekijk bijvoorbeeld Google Trends, Trend Hunter, de popular page op Reddit, trending hashtags op Instagram of Twitter, trending topics op Facebook, of lees onze blog met 12 trending producten.

Eén van de beste manieren om een niche product te vinden waar wel een markt voor is, is door onderzoek te doen met de Google Keyword Tool in Adwords (of een andere keywordtool – hier vind je hoe je zoekwoordenonderzoek doet voor je webshop-SEO). Met zo’n tool kun je precies zien hoeveel mensen op bepaalde termen zoeken. Als het je lukt om hoog in de zoekresultaten te komen, weet je dus ook ongeveer hoeveel potentiële afnemers er zijn.

Lees ook: 9 tips voor een snelle verbetering van je webshop SEO

Je kunt ook een kijkje nemen op populaire marktplaatsen zoals Amazon, Etsy en eBay, bijvoorbeeld via deze links:

 • Amazon Best Sellers
 • Amazon Most Wished For
 • Amazon Movers & Shakers
 • Etsy Most wanted
 • Etsy Best selling items
 • Etsy Most popular item
 • Trending on eBay
 • Popular on Kickstarter

5. Stel een collectie van bestaande producten samen om zo een succesvolle webwinkel te beginnen

Veel succesvolle webshops begonnen met een enkel product, en breiden daarna uit naar meerdere producten. Dat kan natuurlijk ook meteen vanaf het begin, door je producten niet zelf te laten maken maar in te kopen. Een mooi voorbeeld hiervan is The Coucou Club. Deze Nederlandse webshop verkoopt een weloverwogen collectie beauty producten van over de hele wereld.

Bij dit type webshops is de selectie van producten vaak belangrijk: klanten moeten het gevoel hebben dat er een kenner met smaak of expertise achter zit. Voor webshops op het gebied van mode en interieur bijvoorbeeld is een herkenbare stijl cruciaal voor succes.

Ook veel dropshipping webshops bieden een collectie van producten aan, die ze bijvoorbeeld gevonden hebben via de Shopify App Store. Het voordeel van dropshipping is dat je geen voorraad hoeft op te slaan. Meer weten? Lees hier onze uitgebreide blog over dropshipping.

Hou je oren en ogen open

Wat je sowieso kunt doen is vanaf nu goed om je heen kijken en openstaan voor ideeën en kansen. Iedere toevallige ontmoeting, elke lichte ergernis over een product, alle flarden van gesprekken die je opvangt kunnen de inspiratie zijn voor een goed business idee.

Hou bijvoorbeeld een lijstje bij op je telefoon, of in je notitieboek. Zo kun je ook op de meest onverwachte momenten je idee vastleggen, en heb je alles overzichtelijk op een rij als je serieus gaat brainstormen!

Voor een succesvolle verkoop

Weet je welk eigen product je wil verkopen? Dan is het verstandig om eerst marktonderzoek te doen en uit te vogelen of je idee levensvatbaar is. Hoeveel zullen klanten bijvoorbeeld ongeveer uitgeven per aankoop? Kopen ze meteen meerdere producten? Hebben ze het vaker nodig, of kopen ze het maar één keer? Wat is je winstmarge? En wat gaat het kosten om een potentiële koper te bereiken?

Hoewel het slim is om eerst hierop antwoord te geven, leer je je klanten pas echt goed kennen als je begint met verkopen. Blijf goed luisteren naar je klanten en hun behoeften dus, en voor je het weet heb je nog een nieuw product bedacht die je wil aanbieden.

Meer lezen:

 • Product en webshop ideeën: de 17 beste plekken om inspiratie op te doen
 • 12 voorbeelden van niet-tastbare producten om te verkopen op Shopify
 • 10 ideeën voor een online bedrijf met minimale investeringskosten
 • Hoe kan ik geld verdienen met thuiswerken? 13 inspirerende ideeën
 • 11 Shopify apps voor het vinden van dropshipping producten
 • Vind je niche: 9 inspirerende nichemarkt voorbeelden
 • Verkoop-het-zelf: 10 zelfgemaakte dingen om online te verkopen
 • Je eigen webshop maken en lanceren: een onmisbare checklist
 • Coming soon page: breng je product of webshop al voor lancering onder de aandacht

Over de auteur

Linda Bleijenberg is copywriter en hoofdredacteur van de Nederlandse Shopify blog. Sinds ze voor Shopify schrijft droomt ze van een eigen webshop.

Een webshop starten en meteen beginnen met verkopen? Probeer Shopify nu gratis.

Veelgestelde vragen over het kiezen van de producten voor je webshop.

Hoe ontdek je welke producten trendy zijn of gaan worden?

Welke strategieën zijn er om te bepalen welke producten ik in mijn webshop ga verkopen?

Hoe maak je van je hobby je werk, waarin een webshop beginnen?

Naar je hobbies en interesses kijken is een goede start als je op zoek bent naar nieuwe producten die je kunt verkopen.Als je iets verkoopt waar je grote affiniteit mee hebt zul je niet alleen gemotiveerd blijven, maar ook inzicht hebben in je markt en je doelgroep. Ga voor jezelf na: Kan ik iets maken dat verkoopbaar is? Dit kan ook kennis of een digitaal product zijn, zoals een e-book. Waar weet ik veel van? Voor mensen die creatief zijn en kunnen ontwerpen is print on demand een interessante optie.

Hoe kan ik bestaande producten beter maken en verkopen?

Een nieuw product bedenken hoeft niet altijd, een slimme verbetering van een bestaand product kan je ook zomaar een bloeiend bedrijf opleveren. Dit hoeft niet per se een verbetering van het product zelf te zijn. Het kan ook door de marketing van het product heel goed aan te pakken, of door een innovatief business model te gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is het Amsterdamse fietsenmerk Veloretti. Wees creatief en denk buiten de lijntjes.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/welk-product-verkopen-24fj4czj

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 11 Een webshop beginnen, waarin? 5 tips om je product of dienst te bepalen. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *