Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 109 Zo verdien je geld met Crypto in 2023

[Top] 109 Zo verdien je geld met Crypto in 2023

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 109 Zo verdien je geld met Crypto in 2023 dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Geld verdienen als kind: wat werkt wel (en wat niet)? | UITGEZOCHT #32
Geld verdienen als kind: wat werkt wel (en wat niet)? | UITGEZOCHT #32

Geld verdienen met crypto? Je hebt er vast wel eens over gelezen online; jonge mensen die miljonair zijn geworden met het verhandelen van crypto zoals Bitcoin.

Hoewel Bitcoin de populairste is, is het zeker niet de enige cryptomunt waarmee geld wordt verdiend. Crypto’s zijn hip, ze zijn relatief nieuw (tov. aandelen) en bieden kansen. Juist omdat het allemaal nog wat in opkomst is en het ons huidige financiële stelsel voorgoed verandert, kun jij hier geld mee verdienen.

Buiten die crypto miljonairs, zijn er ook veel verliezers. Vaak zijn dat de mensen die erin zijn gestapt omdat het zo gehyped was, maar die eigenlijk geen idee hebben waarin ze investeren. Daarom een evenwichtig artikel dat jou vertelt hoe je wél geld verdient met crypto!

Goed om daarbij te beseffen is dat je dit artikel op een interessant moment leest. De wereldeconomie staat er bar voor en crypto zit daarmee ook in een bear market. Daarmee wordt een lange termijn trend van dalende prijzen bedoelt. Maar, wist je dat je ook in een bear market winst kan maken?

Zo begin je met crypto

Om geld te verdienen met crypto heb je allereerst een plek nodig om deze te verhandelen. Dit doe je eenvoudig via het Nederlandse Bitvavo. Een account aanmaken is gratis en via onderstaande knop verhandel je jouw eerste €1000,- zonder kosten.

Wat zijn crypto en blockchain?

Je hebt vast wel eens van Bitcoins gehoord; een digitale muntsoort gecodeerd met de blockchain technologie. Dat is een manier om gespreid digitaal gegevens op te slaan zonder daar één centraal punt voor te gebruiken.

Hierdoor is het moeilijker te hacken dan bijvoorbeeld een reguliere bank (die wel één centraal punt of server heeft). Waar DOS aanvallen er steeds vaker voor zorgen dat banken platliggen, hebben de cryptomunten hier minder snel last van.

Decentralisatie heeft ook als voordeel dat het minder kost. Je hebt je wellicht wel eens afgevraagd waarom de Rabobank in iedere Nederlandse stad zo’n gigantisch kantoor heeft… Een kantoor van de Bitcoin is nergens te vinden ;).

Blockchain Bitcoin Netwerk

Het is dan ook geen wonder dat de blockchain technologie met name na de crisis van 2008 is opgekomen. Bij die crisis raakten veel mensen hun geld kwijt, mede doordat men afhankelijk was van centrale financiële punten zoals banken.

>> Crypto begrijpen gaat het makkelijkst door het te gebruiken. Maak daarom jouw gratis account aan bij het crypto verhandelplatform Bitvavo.

Buiten crypto als financieel betaalmiddel, wordt de blockchaintechnologie tegenwoordig ook gebruikt voor NFT’s (non-fungible-tokes) en gedecentraliseerde apps. Als je niet weet wat die dingen zijn, geen zorgen, crypto is iets waar je langzaam in komt en stap voor stap over leert.

Tot zover even de uitleg over cryptocurrencies. Om geld te verdienen met crypto zijn andere dingen wellicht interessanter; namelijk welke cryptomunten er allemaal zijn.

De verschillende soorten cryptovaluta in 2023

Wanneer we alleen maar zouden handelen in de Bitcoin is de lol er snel vanaf. Het mag dan de bekendste munt zijn maar niet zozeer de makkelijkste om in te handelen.

Het zal je niet ontgaan zijn dat Bitcoin rond de 69.000 dollar per munt werd gewaardeerd, maar deze daarna is ingestort tot een dieptepunt van zo’n 15.700 dollar. Dat is een flinke daling! Of hoe ik het zou noemen; fikse korting. Want zo wil je als investeerder naar de markt kijken.

Belangrijk om te begrijpen is dat mensen als het om de prijs van Bitcoin gaat een kort geheugen lijken te hebben. Wat de prijs ook is, er zijn altijd mensen die zeggen dat het naar nul gaat en niets waard wordt. De afgelopen 10 jaar laten echter niets anders zien dan een stijgende trend.

Bitcoin prijs door Coinmarketcap

Als je zo naar deze grafiek kijkt, dan lijkt het alsof de prijs van Bitcoin voor 2017 helemaal niet bewoog. Niets is echter minder waar. Alleen is het door de exponentiële groei van de laatste jaren niet meer zichtbaar op de grafiek.

Om je een idee te geven. Wie in 2012 voor €1000,- aan Bitcoin had gekocht, is nu miljonair. Maar goed, daar heb jij als lezer van dit artikel natuurlijk helemaal niets aan. We kunnen immers niet terug in de tijd. Wel kun je hier iets belangrijks uit leren. Namelijk waarom de prijs van Bitcoin over de jaren heen überhaupt omhoog gaat.

Waarom gaat de prijs van Bitcoin omhoog?

De prijs van Bitcoin (en dit geldt voor alle crypto) heeft alles te maken met schaarste, vraag en aanbod.

Schaarste omdat er in totaal maar 21 miljoen Bitcoin beschikbaar zullen zijn. Dit is vastgesteld in de code en is niet aanpasbaar. Wanneer meer mensen Bitcoins willen hebben om hun geld zeker te stellen, als middel tegen inflatie of gewoon als investering gaat de vraag naar de munt omhoog. Dat met een gelijkblijvend aanbod van die maximaal 21 miljoen munten en je ziet de gigantische prijsstijging zoals die nu is.

Bitcoin prijs omhoog

Wat het zo moeilijk maakt om te handelen in Bitcoin is dat de munt erg afhankelijk is geworden van hypes bij ‘normale mensen’, en die zijn niet altijd even goed te peilen. Mensen kopen munten namelijk niet vanwege de ontwikkeling erin, maar omdat ze het van iemand anders hebben gehoord. Een flink straaltje massa psychologie dus.

Al moet er wel de kanttekening bij geplaatst worden dat deze status in 2022 flink veranderd is. Veel meer grote beleggingsfondsen en miljardairs duiken nu ook in de Bitcoin en geven het daarmee een flinke impuls.

Je hebt dan ook vast wel iets over Elon Musk zijn Bitcoins voorbij horen komen!

Tegelijkertijd zijn er ook veel andere cryptovaluta. Sterker nog, er zijn meer dan 21.000 geregistreerde munten. Uiteraard zijn ze lang niet allemaal even relevant (sommigen zijn letterlijk niets waard).

Goed om te weten is dat de cryptomunten die geen Bitcoin zijn, alt coins worden genoemd. Dit staat voor alternatieve munten. Bitcoin was immers de eerste currency op blockchain technologie, de rest kwam later.

Als je geld wilt verdienen met crypto kan je zeker eens naar de grootste cryptomunten kijken. Deze 30 grootste munten zijn samen met Bitcoin goed voor 95% van de totale marktwaarde. Deze worden veel verhandeld of hebben grote potentie.

 1. Ethereum (ETH)
 2. Binance Coin (BNB)
 3. Cardano (ADA)
 4. Polkadot (DOT)
 5. Tether (USDT)
 6. Ripple (XRP)
 7. Uniswap (UNI)
 8. Litecoin (LTC)
 9. Chainlink (LINK)
 10. Bitcoin Cash (BCH)
 11. Stellar Lumens (XLM)
 12. USD Coin (USDC)
 13. Dogecoin (DOGE)
 14. Wrapped BTC (WBTC)
 15. NEM (XEM)
 16. Aave (AAVE)
 17. Theta Network (THETA)
 18. Cosmos (ATOM)
 19. Terra (LUNA)
 20. OKB (OKB)
 21. VechainThor (VET)
 22. Crypto Chain (CRO)
 23. Monero (XMR)
 24. Avalanche (AVAX)
 25. Solana (SOL)
 26. EOS (EOS)
 27. IOTA (IOTA)
 28. Tron (TRX)
 29. Bitcoin SV (BSV)
 30. Tezos (XTZ)
 • Ethereum (ETH)

 • Binance Coin (BNB)

 • Cardano (ADA)

 • Polkadot (DOT)

 • Tether (USDT)

 • Ripple (XRP)

 • Uniswap (UNI)

 • Litecoin (LTC)

 • Chainlink (LINK)

 • Bitcoin Cash (BCH)

 • Stellar Lumens (XLM)

 • USD Coin (USDC)

 • Dogecoin (DOGE)

 • Wrapped BTC (WBTC)

 • NEM (XEM)

 • Aave (AAVE)

 • Theta Network (THETA)

 • Cosmos (ATOM)

 • Shiba Inu (SHIB)

 • OKB (OKB)

 • VechainThor (VET)

 • Crypto Chain (CRO)

 • Monero (XMR)

 • Avalanche (AVAX)

 • Solana (SOL)

 • EOS (EOS)

 • IOTA (IOTA)

 • Tron (TRX)

 • Bitcoin SV (BSV)

 • Tezos (XTZ)

Wellicht ken je enkele van bovenstaande munten. Ze komen namelijk regelmatig voorbij in het nieuws!

Reden voor investeerders om juist naar alt coins te kijken, in plaats van naar Bitcoin, is omdat hier nog veel groei mogelijk is. Bitcoin zal niet zo snel 1000% omhoog schieten (dat is een x10 van jouw investering), bij kleinere munten is dit veel makkelijker/realistischer te bereiken.

Zeker wanneer je van een bear market omgaat naar bull market is een vertienvoudiging van een investering haalbaar. Al zal ik zeker een 20x (2000%) of 50x (5000%) niet uitsluiten.

Uiteraard gaat dit wel samen met een aanzienlijk risico. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te begrijpen dat je maximale risico (bij spot trading zoals op Bitvavo) altijd de 100% is die je erin stopt. Handel dus alleen maar met geld dat je bereid bent te verliezen, zo voorkom dat je dat je uit een verliesgevende investering moet stappen omdat je het geld nodig hebt. Dit is dé reden dat mensen geld verliezen met crypto. Don’t be stupid ;).

Bij Bitvavo vind je de 175 populairste alt coins waarin je gemakkelijk via iDEAL of Bancontact kunt investeren. Een account aanmaken is gratis en over de eerste €1000,- betaal je géén handelskosten.

Manieren om geld te verdienen met crypto

Er zijn meer dan genoeg kansen om geld te verdienen met crypto. In het volgende stukje gaan we kijken naar hoe jij geld kunt verdienen met crypto. Dit kan namelijk zijn door het te verhandelen, maar er zijn zeker nog andere manieren te bedenken.

1. Geld verdienen met het traden van crypto

Goed om jezelf af te vragen voordat je in de handel van cryptovaluta stapt is hoe mensen hier in het verleden zo rijk mee zijn geworden. Dat was hoogstwaarschijnlijk met de enorme piek die Bitcoin maakte in december 2017. Plots was de munt bijna 20.000,- euro waard, waar deze een jaar eerder nog voor een paar honderd euro werd verkocht. Wie hiervoor had ingekocht kon zijn winst uittellen. Inmiddels is de koers van de Bitcoin procentueel wat stabieler.

Daarna had Bitcoin een nieuwe bull market in 2021. Daarbij steeg de prijs procentueel wat minder (+/- 2000%) maar gingen veel alt coins ‘to the moon‘.

Over het algemeen wordt aangenomen dat de achterliggende technologie nog in de kinderschoenen staat en dat er nog grote stappen gemaakt gaan worden. Denk aan Decentralized Finance (DeFi), Non-Fungible Tokens (NFTs), Metaverse, Kunstmatige Intelligentie, Decentralized Autonomous Organizations (DAOs) en Play-2-Earn. Er is genoeg toekomst voor de crypto.

De toekomst van blockchain en crypto

Voordat je hoofdpijn krijgt van alle termen die ik in dit artikel heb geplaatst… Ik probeer je vooral een idee te geven van wat er allemaal gebeurt, dat allemaal willen begrijpen is niet direct nodig. Voor wie geld wilt verdienen met crypto zijn andere dingen van belang. Namelijk, hoe verhandel je crypto?

Zo werkt het verhandelen van cryptovaluta

Wanneer je gaat handelen in crypto is het alvast goed om te weten dat dit anders gaat dan de ‘normale’ aandelenmarkt. De koers schommelt veel meer heen en weer en daar kun jij van profiteren; door laag in te kopen en hoog te verkopen. Het gebeurt niet weinig dat de koers op één dag zomaar 25% omhoog (of omlaag) schiet.

Maar om nou achter je laptop te gaan zitten om de markt te timen? Wellicht is dat niet zo’n heel goed plan als je net begint, dan probeer je namelijk iets te doen waar je eigenlijk jaren ervaring voor nodig hebt…

Veel beginnende crypto traders zetten dan ook vaak in op de long term en zien zichzelf meer als investeerder.

Je koopt dan cryptomunten en bepaalt eventueel van te voren al een moment om deze uit te betalen. Daarna is geduld een schone zaak. Bij het kopen van cryptomunten kan je ervoor kiezen om maandelijks een beetje te kopen. Een proces dat ook wel Dollar Cost Averaging (DCA) wordt genoemd omdat je de munten voor een gemiddelde prijs inkoopt waardoor je het risico van een verkeerd inkoopmoment minimaliseert.

Dat is dan ook wat ik zelf doe. Iedere maand leg ik een beetje in en zo breid ik langzaam mijn portfolio uit. Geen hogere wiskunde, maar wel iets dat me op de lange termijn winst oplevert. Zie hieronder mijn eigen Bitvavo account.

Mijn crypto portfolio op Bitvavo

Zoals je ziet was de dag van de screenshot een goede dag. Maar daarmee wil ik dan ook gelijk je verwachtingen temperen, want het ziet er niet altijd zo groen uit. Investeren in crypto doe ik voor de lange termijn, omdat ik weet dat deze projecten doelen en plannen hebben. Er zitten dagen tussen dat mijn portfolio met €1000,- stijgt en visa versa. Eigenlijk boeit dat me niet heel veel, omdat ik er niet al teveel mee bezig wil zijn en weet dat ik het nu of in de nabije toekomst toch niet uitbetaal.

Zelf heb ik dus alleen alt coins gekocht op Bitvavo, zoals je kunt zien in de screenshot hierboven.

Daarbuiten heb ik enkele kleinere cryptomunten gekocht via andere exchanges. Die kleinere munten hebben vaak een kans om bijvoorbeeld 100x over de kop te gaan, maar hebben meer risico om te falen als project. Crypto parels worden ze genoemd. Een voorbeeldje daarvan zijn deze via de crypto exchange Kucoin:

Kucoin portfolio exchange

Kleinere crypto (low cap coins) zijn wat moeilijker te verhandelen omdat ze niet op een Nederlandse exchange beschikbaar zijn.

Deze munten heb ik dan ook gekocht via Kucoin. Omdat je daar niet met iDEAL of Bancontact kunt betalen heb ik daarvoor eerst crypto moeten kopen op Bitvavo om deze vervolgens naar Kucoin over te maken. Voor wie net begint met crypto kan dit te moeilijk zijn. Anders brengt een creditcard je vaak ook wel ergens ;).

Hier handel je in cryptovaluta (Crypto Exchange)

Er zijn verschillende plekken om crypto te verhandelen. Wees bewust van je keuze. Sommige platforms pakken grove commissies op je winsten of je inleg. De makkelijkste manier om te beginnen met crypto kopen is Bitvavo. Hier is ook de eerste €1000,- vrijgesteld van handelskosten (welke bij Bitvavo sowieso al de laagste zijn).

Crypto kopen

Starten met Bitvavo is net zo simpel als het lijkt. Je maakt een account aan en kunt met de app op jouw mobiele telefoon direct starten met het traden van crypto. Je vind er 175+ verschillende cryptomunten.

Belangrijk om vooraf te weten is dat Bitvavo een verificatieproces heeft dat zo’n 5 minuten duurt. Dit is belangrijk voor de veiligheid, maar kan er dus voor zorgen dat je even je paspoort/rijbewijs bij de hand moet houden. Dit proces heet KYC, oftewel Know Your Customer, en is verplicht voor Nederlandse crypto exchanges.

Via onderstaande knop hoef je eenmalig geen handelskosten te betalen over jouw eerste €1000,-. Tegelijk hoef je je ook daarna geen zorgen te maken, de handelskosten bij Bitvavo zijn namelijk de laagste in de branche en dat zijn ook direct de enige kosten die je op een crypto exchange betaald ;). Als je niets verhandelt betaal je dus ook niets.

Daarbij is Bitvavo een Nederlands bedrijf en voldoet het dus aan de Nederlandse wetgeving. Ze zijn hier de grootste en dat maakt het een betrouwbare partij. Maak je account aan met de knop hieronder of lees onze Bitvavo review.

Hoewel het voor de beginner niet aan te raden is, zijn er ook tal van andere platformen om crypto te verhandelen. Deze zijn wat moeilijker in gebruik en ondersteunen bijvoorbeeld geen iDEAL of Bancontact betaling. Wel vind je er voor de liefhebber meer opties om te traden. Twee betrouwbare voorbeelden daarvan zijn:

 • Kucoin – Crypto exchange met veel kleine munten. Handig voor wie heel specifiek op zoek is naar een paar beginnende projecten. Ook kun je hier ‘short gaan’ en leverage traden. Dat betekent zoveel als dat je ook geld kunt verdienen met een prijsdaling. > Aanmelden Kucoin

 • Binance – Crypto exchange met veruit de meeste handelsfuncties. Hier is het mogelijk om leverage te traden en short te gaan op crypto. Maar let op! Deze exchange is specifiek voor gevorderden. > Aanmelden Binance

Wanneer je een beeld hebt in welke crypto je wilt handelen is het makkelijker om een goede crypto exchange/platform te vinden. Niet ieder platform maakt het namelijk mogelijk om in iedere munt te handelen.

Crypto meme

Omvallende crypto exchange en instortende munten

Zo slecht als eind 2022 is de crypto markt niet vaak in het nieuws geweest. Eerst viel de ‘stabiele, op de dollar gebaseerde’ TerraUSD om. Deze munt had de belofte om altijd precies één dollar waard te zijn, maar verloor die waarde en werd praktisch gezien waardeloos.

Dit kwam door mismanagement en omdat, hier wordt het wat ingewikkeld, het onderpand voor die waarde werd gedekt door hun eigen munt ‘Terra Luna‘. Doordat die laatste extreem in waarde daalde, waren er geen tegoeden meer die de stabiele TerraUSD dekten. Die ineenstorting heeft vele mensen heel erg veel geld gekost.

Terra Luna ineenstorting

Toen later dat jaar ook nog één van de grootste crypto exchanges omviel, was dit een andere schok voor de crypto markt. In het digitale equivalent van een bankrun kon FTX niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen. Dit vanwege enkele schandalen én omdat ze ook hier veel waarde hadden opgeslagen in hun eigen munt ‘FTX‘.

Simpel gezegd. Wil je voorkomen dat je zelf geld verliest aan zo’n scam of mismanagement? Zorg dan dat je alleen investeert en verhandelt over betrouwbare crypto exchanges die transparant zijn over wat ze met jouw geld doen.

FTX crypto exchange ingestort

Je kunt relatief snel geld verdienen met crypto, of verliezen als je het verkeerd doet natuurlijk, zorg daarom dat je weet waar je mee bezig bent en volg bijvoorbeeld eerst één van deze gratis crypto cursussen. Wees bij je handel alert voor nieuws rondom de munt die jij verhandelt en voor de cryptomarkt in het algemeen.

Een blokkade van een munt door de overheid zal een negatieve invloed hebben op de koers, dan moet je er dus alweer uit zijn. Maar anderzijds kan er ook positief nieuws zijn, bijvoorbeeld wanneer een groot bedrijf meldt betalingen in een specifieke cryptomunt te gaan doen. Dat creëert geheid een groei van waarde in de munt!

Daarbij zie je ook dat met de trends mee sommige alt coins bovengemiddeld presteren. Dit is in 2022 vaak gerelateerd geweest aan dingen als de Metaverse crypto en NFTs. In 2023 zie je dat juist AI crypto het goed doen.

NFTs zijn trouwens ook een manier om geld te verdienen binnen de crypto- en blockchaintechnologie!

2. Kopen en verkopen van crypto NFT’s

Wellicht heb je weleens over NFT’s gehoord. Het komt de laatste tijd namelijk best vaak in het nieuws. Misschien dat je hebt meegekregen dat onderstaande afbeelding voor 69.000.000$ werd verkocht.

NFT geld verdienen Beeple

NFT staat voor non-fungible token. Letterlijk vertaald is dat een niet verwisselbare token. Het wordt gebruikt om digitale kunst zoals plaatjes en video’s van eigendomsrecht te voorzien.

Als je ergens op aarde een stukje land koopt dan wordt dit jouw bezit. Anderen gaan daarmee akkoord omdat dit via een contract is geregeld wat door de rechtstaat als rechtsgeldig wordt gezien. Online zit dit net iets anders. Het was tot voor kort eigenlijk niet duidelijk wie een stukje digitale kunst bezat. Tot nu.

Bij een NFT wordt digitale kunst gekoppeld aan een eigendomscertificaat en op de blockchain geplaatst. Veelal op het Ethereum netwerk. Deze NFT is gelinkt aan jouw wallet (digitale portemonnee) waarvan alleen jij de codes hebt. Hierdoor kan je bewijzen dat dit stukje digitale kunst jouw eigendom is.

Geld verdienen met NFTs flippen

NFTs zijn interessant om geld te verdienen. Veel van deze digitale kunst kan je namelijk voor een prikkie kopen en voor meer verkopen. Allemaal in het spelletje van vraag en aanbod. Er zijn tal van projecten te noemen waar de prijs 10x over de kop is gegaan.

NFT top rankings

NFTs zijn nieuw en dus hebben veel mensen eigenlijk geen idee wat het is. Mocht je daarom wat meer over NFTs willen leren dan raad ik je graag aan om een kijkje te nemen bij onze NFT guide.

Mensen die veel geld verdienen met het verhandelen van NFTs zijn er genoeg te vinden. Zo zit ik zelf in een Discord groep (besloten community) waar mensen succesvolle ‘NFT flips’ posten. Jammer is alleen dat je niet ziet welke flips er helemaal fout zijn gegaan, maar goed.

Resultaten NFT Secrets Mitchel van Duuren

Dit is de Discord groep die hoort bij de cursus NFT Secrets. De getallen die je ziet zijn in Ethereum. Wetende dat 1 ETH meer dan 1000 euro waard is, kun je dus gemakkelijk concluderen dat deze flips veel geld opleveren.

Wil je zelf NFTs gaan flippen? Bekijk dan deze gratis introductie van Mitchel van Duuren >>

3. Staking cryptovaluta

Buiten het traden in cryptovaluta zijn er ook nog andere manieren om geld te verdienen met digitale munten. Één van die manieren is door munten uit te zetten (staking).

Dit houdt in dat je munten voor een langere termijn in jouw crypto wallet houdt. Hier staat een kleine vergoeding tegenover vanuit het cryptovaluta netwerk. Daarbij kan er ook nog sprake zijn van additioneel rendement. Goede cryptomunten om op dit onderdeel in de gaten te houden zijn:

Cardano (ADA)
VeChain Thor (VET)
Neo (NEO)
Cosmos (ATOM)
Lisk (LSK)

Cardano is hierbij een populaire munt. Door deze munt slechts in je wallet te houden kun je rekenen op een ROI (return on investment) van 5% per jaar!

Buiten dat rendement moet je natuurlijk ook vooral kijken naar wat de waarde van de munt in die tijd doet. Maar dan kom je alweer meer terug bij het onderdeel over het ‘verhandelen van crypto’.

Crypto staken is lang niet zo moeilijk als dat eerst was. Tegenwoordig kun je zelfs met een account bij Bitvavo staking inschakelen. Zie hieronder bij welke munten je daar moeiteloos een rendement op kunt krijgen.

Crypto staking opbrengsten Bitvavo

Stel dus bijvoorbeeld dat je ervoor kiest om voor een langere tijd cryptovaluta te houden, dan kun je staking net zo goed inschakelen zodat je er sowieso nog wat extra geld voor krijgt!

Zie het als een vorm van rente op je spaargeld, iets wat je bij de bank vaak al niet meer krijgt.

4. Geld verdienen als masternode met cryptomunten

Je kan ook geld verdienen met cryptovaluta door het inzetten van ‘masternodes‘. Een masternode is niets anders dan een crypto wallet waarin je een flink aantal munten bewaard. Zie het als een computer die 24/7 actief is om bepaalde taken rondom de cryptomunt uit te voeren.

Voor het uitvoeren van deze taken op de computer wordt je door de cryptovaluta vergoed. Het enige nadeel daarvan is wel dat je vrij veel cryptomunten nodig hebt om dit te starten. Het algemene minimum waaraan je moet denken is 1.000 munten, al kan dit bij sommige cryptovaluta ook om 25.000 stuks gaan.

Vijf munten die populair zijn om als ‘masternode’ geld mee te verdienen zijn:

1. Dash (DASH

2. PIVX (PIVX)
3. Vitae (VITAE)
4. Stakenet (XSN)
5. Energi (NRG)

5. Mining crypto

Deze is voor de normale crypto liefhebber niet heel erg relevant, maar je kunt ervoor kiezen om cryptomunten te gaan minen.

Simpel gezegd betekent minen dat jij een computer laat draaien om puzzels op te lossen. Aan de hand daarvan worden nieuwe cryptomunten ‘gemined‘ en zijn ze dus in jouw bezit.

De reden waarom dit irrelevant is voor de normale mens, is omdat de energieprijs in Nederland vrij hoog is en je daardoor waarschijnlijk meer kosten maakt dan dat het oplevert. Wel vond ik daarover een zeer interessante video over Bitcoin mining in IJsland, dat schijnt een big deal te zijn!

Daar staan tienduizenden computers dag en nacht te draaien om puzzels op te lossen. Dat ziet er zo uit:

Crypto mining

Goed om daarbij te weten is dat veel ‘miners’ actief waren op de Ethereum blockchain. Maar dit is sinds midden 2022 verleden tijd vanwege de upgrade die is gedaan op het Ethereum netwerk. Zij zijn toen van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS) gegaan. Deze andere werkwijze zorgt voor 99,5% vermindering van de mining activiteiten omdat de ‘blocks‘ van de ‘blockchain‘ nu veel efficiënter kunnen worden gevalideerd.

Goed, je hoeft dit echt niet allemaal te begrijpen om succesvol te zijn met crypto.

Over het algemeen kun je stellen dat als mensen zeggen geld te verdienen met crypto, ze dat doen door crypto te traden. Als jij geld wilt verdienen met crypto is dat dan ook waar je wilt zijn.

Wordt de Bitcoin het nieuwe goud?

Er zijn mensen die denken dat Bitcoin het nieuwe goud wordt. Als in een manier om te investeren met een laag risico.

Goud was in het verleden altijd een plaats om te investeren wanneer er financiële instabiliteit was; goud behield toch wel zijn waarde. De reden waarom mensen denken dat dit met Bitcoin hetzelfde is, is omdat er nooit meer dan 21 miljoen beschikbaar zullen zijn.

Daar hoeven we verder niet heel diep op in te gaan, maar het feit wil dat er bij Bitcoin schaarste optreed en de verwachting dus is dat deze koers blijft stijgen (of stabiel wordt).

Een leuk gedachte experiment is dat als de Bitcoin daadwerkelijk zoals goud is/wordt, deze het potentieel heeft te groeien naar 650.000 dollar per munt. Daarmee heeft het dan dezelfde market cap als goud.

Je ziet dan ook dat Bitcoin meer en meer gebruikt wordt om waarde in op te slaan. Meer nog dan het te gebruiken als betaalmiddel. Een grote katalysator hiervoor is momenteel de inflatie naar aanleiding van de gigantische overheidsinvesteringen tijdens de coronacrisis.

Omdat Bitcoin in de basis deflatief is (vanwege de altijd beperkte hoeveelheid munten) wordt dit dan ook als een interessante asset beschouwt.

De eindeloze potentie van alt coins

Alt coins daarentegen zijn juist wel aan een opmars bezig om daadwerkelijk als ‘geld’ te worden ingezet zodat je er bijvoorbeeld je koffie mee kunt kopen. Al is dat niet het enige doel van crypto.

Alt coins crypto

Je zal tijdens je zoektocht zien dat iedere munt een eigen filosofie achtervolgt en daarmee andere functionaliteiten heeft. Om je wat voorbeelden te geven:

 • Vechain (VET) – Slaat stappen van een logistiek proces op in de blockchain waardoor jij bijvoorbeeld weet of je wijn daadwerkelijk uit de streek komt die de leverancier belooft. Of nog belangrijker, dat je er zeker van bent dat in het proces van het maken van je kleding geen fabrieken voorkomen die bekend staan om kinderarbeid.
 • Chiliz (CHZ) – Met deze token koop je een stemrecht binnen jouw favoriete sportclub. Met de token die vervolgens aan de fan verbonden is kan er gestemd worden over belangrijke stappen zoals de aankoop van een nieuwe speler of het aanstellen van de coach. Hierdoor raken fans meer betrokken bij hun club.
 • Filecoin (FIL) – Zie dit als de Google Cloud onder de crypto currencies. Alleen dan zonder Google. Dataopslag wordt in dit geval gedaan door gebruikers van het netwerk en is dus decentraal.

Bovenstaande lijstje zou ik met gemak kunnen aanvullen met nog honderden projecten. Wat ik vooral duidelijk probeer te maken is dat crypto meer is dan het nieuws je vaak doet geloven en dat de gehele revolutie echt nog in de kinderschoenen staat.

Stel je een wereld voor zonder banken, omdat iedereen de bank is. Een wereld zonder Facebook, omdat we samen de regels voor social media bepalen. Een wereld zonder al die apps die ertussen gaan zitten zoals Thuisbezorgd, Uber en AirBNB. Bedrijven die met blockchaintechnologie overbodig zijn.

Wat je vaak ziet is dat mensen beginnen met crypto voor het geld en dat ze blijven voor de revolutie. Als je de mogelijkheden eenmaal ziet is het moeilijk om er niet enthousiast over te worden (naar mijn ervaring).

Begrippen in de crypto wereld

Als je begint met crypto kom je veel nieuwe begrippen tegen. Wellicht dus handig voor jou om te weten wat deze allemaal inhouden.

Alle cryptomunten behalve de Bitcoin.

Het originele geld dat wordt uitgegeven door een overheid zoals Euro’s en Dollars.

De portemonnee waarin je cryptomunten bewaart. Dit kan letterlijk een code op een papiertje zijn, maar ook een software wallet of USB stick. Wanneer je handelt op grote exchanges kun je in veel gevallen ook je cryptomunten daar (veilig) laten staan.

Plekken om crypto te verhandelen. Er zijn er velen, maar de bekendste en grootste in Nederland is Bitvavo.

Dit is de maker van de Bitcoin, maar de term wordt tegenwoordig gebruikt om een 1:1.000.000 aan te geven. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld 0,000001 Bitcoin koopt. Dat kun je dan dus ook één satoshi noemen.

De market cap van een cryptomunt is het totale vermogen dat in de munt zit. Dit is iets anders dan de prijs van een munt. Iedere cryptovaluta heeft namelijk een andere hoeveelheid munten beschikbaar. Bij Bitcoin bijvoorbeeld zijn dit er maximaal 21.000.000 en bij Cardano zijn dit er maar liefs 45.000.000.000. Dat zijn drie extra nullen! Staar je dus nooit blind op alleen de prijs van de munt maar bereken de market cap door het aantal munten (maximum supply) te vermenigvuldigen met de waarde (prijs) per munt.

Dit houdt het percentage Bitcoin in ten opzichte van de totale crypto markt. Veelal ligt dit percentage rond de 50%. Dat wil dus zeggen dat van al het geld dat in crypto zit, de helft Bitcoin is.

Beiden zijn consensus mechanismen waarop een blockchain kan draaien.

Cursussen in crypto traden

Dan nog een interessant onderdeel over de verschillende cursussen over crypto die je hebt in Nederland en België. Online wordt er best wel wat aangeboden op het gebied van crypto en Bitcoin, maar niet alles is zo goed als wordt belooft.

Zelf zijn er eigenlijk twee betaalde cursussen die ik aanraad voor crypto en één specifiek voor NFTs.

Money Mastery

Uitgever: Alles Over Crypto

In deze cursus leer je de basis van crypto en ga je vervolgens op zoek naar kleine opkomende munten die misschien wel 100x over de kop gaan. Deze cursus is enorm uitgebreid en heeft als doel dat jij zelf onderzoek kunt doen naar onontdekte crypto parels. Daarbij is het ook echt alles in een en duik je in de Metaverse, NFTs, staking en noem maar op. > Bekijk Money Mastery

Crypto en Trading Academy

Uitgever: Madelon Vos

Crypto en trading academy trial

In deze cursus leer je de basis van crypto en ga je vervolgens aan de hand van technische analyses de koersen voorspellen. Het grootste verschil met de Crypto Masterclass is dat Madelon Vos (bekend van Youtube en de Videolandserie over Bitcoin) in haar cursus meer de nadruk legt op het beleggen van vermogen. Zij ziet crypto meer als een alternatief voor het behalen van rendement op vermogen. > Bekijk Crypto & Trading Academy

NFT Secrets

Uitgever: Ondernemer.nl

NFT Secrets Programma

In deze cursus leer je niet over crypto, maar over hoe je NFT’s flipt. Dat wil zeggen dat je NFT’s goedkoop inkoopt en vervolgens voor meer verkoopt. Snel winst maken dus. > Bekijk NFT Secrets

Alle drie de cursussen zijn de moeite waard om te volgen. Doordat de insteek anders is, hangt het van jouw persoonlijke voorkeur af wat je aanspreekt.

Conclusie geld verdienen met cryptovaluta

Geld verdienen met cryptovaluta is niet voor iedereen weggelegd, maar wel voor iedereen mogelijk. Heb je geen technische kennis, kies er dan voor om gewoon iedere maand wat op de grotere cryptomunten in te zetten om zo een potje op te bouwen voor later (geen financieel advies, maar dit is wat ik zou doen in die situatie).

Het is naar mijn idee zeker een van de betrouwbare manieren om online geld te verdienen. Zolang je maar niet verwart raakt door alle koersschommelingen op korte termijn. Op de lange termijn is Bitcoin nog nooit een slechte investering gebleken.

Wil je zelf beginnen met het verhandelen van cryptomunten en op deze manier online geld verdienen? Dan is de eerste stap om een account aan te maken bij Bitvavo. Als je vervolgens zoekt naar manieren om de beste crypto te vinden om in te investeren, dan raad je graag nog de cursus van Patrick en Derek aan.

Leer alles over crypto bij deze gratis online training van Patrick en Derek >

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: geld verdienen met handelen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 109 Zo verdien je geld met Crypto in 2023. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *