Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 108 hoe op te lossen localhost-verbinding geweigerd

[Top] 108 hoe op te lossen localhost-verbinding geweigerd

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 108 hoe op te lossen localhost-verbinding geweigerd dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

FREE Website To Send Large Files (UPTO 50GB) #shorts
FREE Website To Send Large Files (UPTO 50GB) #shorts

Problemen met de netwerkverbinding kunnen erg frustrerend zijn voor computergebruikers. Of u nu probeert een verbinding tot stand te brengen tussen twee computers op een lokaal netwerk of probeert toegang te krijgen tot internet, problemen met uw netwerk kunnen een grote hoofdpijn zijn. Een veelvoorkomend probleem dat gebruikers ervaren, is het krijgen van een “localhost-verbinding geweigerd” fout bij het proberen toegang te krijgen tot een localhost-URL. Deze fout kan optreden wanneer u probeert toegang te krijgen tot een webserver die op dezelfde computer draait en kan moeilijk op te lossen zijn. In deze blogpost zullen we het hebben over wat de foutmelding “localhost-verbinding geweigerd” betekent, enkele mogelijke redenen ervoor bespreken en in detail uitleggen hoe je dit kunt oplossen. Deze informatie zou gebruikers moeten helpen om de oorzaak van de fout snel te identificeren en op te lossen, zodat ze hun computer en netwerk zo snel mogelijk weer kunnen gebruiken.

Controleer of de firewall van uw computer de verbinding niet blokkeert

De eerste stap bij het oplossen van een “localhost-verbinding geweigerd”-foutmelding is controleren of de firewall van uw computer de verbinding niet blokkeert. Firewalls kunnen worden geconfigureerd om inkomende verbindingen toe te staan of te weigeren, en als de verbinding met uw localhost wordt geblokkeerd, kan dit de oorzaak van de fout zijn. Om dit te controleren, opent u de firewall-instellingen op uw computer en zoekt u naar regels of secties met betrekking tot inkomende verbindingen. Als een van deze de verbinding blokkeert, probeer ze dan te veranderen om het toe te staan.

Controleer of de server op de juiste poort luistert

De volgende stap bij het oplossen van geweigerde localhost-verbinding is controleren of de server op de juiste poort luistert. Open hiervoor de opdrachtprompt en voer de opdracht “netstat -an” uit. De uitvoer van deze opdracht toont de luisterpoorten en de bijbehorende programma’s. Zorg ervoor dat de poort waarmee u verbinding probeert te maken in de lijst staat en dat deze is gekoppeld aan het juiste programma. Als de poort niet wordt vermeld, betekent dit dat de server niet luistert op die poort en dat u verdere stappen moet ondernemen om het probleem op te lossen.

Controleer of het IP-adres van de server juist is

Het controleren van het IP-adres van de server is de derde stap bij het oplossen van een fout “localhost-verbinding geweigerd”. Zorg ervoor dat het IP-adres correct en bereikbaar is. Over het algemeen moet dit IP-adres het IP-adres van de localhost zijn (127.0.0.1). Als u verbinding maakt met een externe server, zorg er dan voor dat het IP-adres van de server toegankelijk is vanaf de clientcomputer. Bovendien is het een goede gewoonte om een volledig gekwalificeerde domeinnaam te gebruiken om ervoor te zorgen dat de verbinding niet wordt geblokkeerd door een firewall.

Controleer of de juiste netwerkkaart is ingeschakeld

De vierde stap bij het oplossen van de “localhost-verbinding geweigerd” fout is om ervoor te zorgen dat de juiste netwerkkaart is ingeschakeld. Dit is vooral belangrijk als u meer dan één netwerkkaart hebt geïnstalleerd, omdat het voor problemen kan zorgen als ze beide tegelijk actief zijn. Om dit te controleren, gebruikt u Apparaatbeheer van Windows om naar de eigenschappen van elke kaart te kijken en ervoor te zorgen dat die voor de localhost-verbinding is ingeschakeld. Als dit niet het geval is, schakelt u het in en start u uw computer opnieuw op.

Controleer of de server niet vol geheugen zit

De vijfde stap bij het oplossen van a “localhost-verbinding geweigerd” fout is om te controleren of de server niet onvoldoende geheugen heeft. Als de server bijna geen geheugen meer heeft, is de processor mogelijk te druk om nieuwe verbindingen te accepteren. Om het geheugengebruik van de server te controleren, gebruikt u de opdrachtregel om de opdracht “gratis” uit te voeren. Dit geeft de hoeveelheid geheugen weer die beschikbaar is op de server. Als al het geheugen in gebruik is, probeer dan de server opnieuw op te starten of maak geheugen vrij door onnodige applicaties te sluiten.

Controleer of de server niet overbelast is

Controleren of de server is te druk is de zesde stap bij het herstellen van een localhost-verbinding fout geweigerd. Wanneer een server te druk is, kan deze niet snel reageren op verzoeken van clients, wat verbindingsfouten en time-outs kan veroorzaken. Om te controleren of de server overbelast is, zoekt u naar hoog CPU-gebruik en geheugengebruik in de taakbeheerder van de server. Als de server overbelast is en het CPU- en geheugengebruik hoger zijn dan normaal, kan dit de oorzaak zijn van de fout verbinding geweigerd.

Controleer of de server de juiste services uitvoert

Voordat u stappen voor probleemoplossing probeert, moet u ervoor zorgen dat de server waarmee u verbinding probeert te maken, de juiste services uitvoert. Controleer de configuratie van de server om er zeker van te zijn dat alle benodigde services actief zijn en dat de poorten die ze gebruiken open zijn en niet worden geblokkeerd door een firewall. Als de server niet de juiste services uitvoert, kunt u geen verbinding tot stand brengen. Een ander probleem kan zijn dat de server niet correct is geconfigureerd en de verbindingsverzoeken niet accepteert. Controleer de configuratie van de server om er zeker van te zijn dat alle benodigde instellingen aanwezig zijn om de verbinding te laten slagen.

Controleer de serverlogbestanden op fouten of waarschuwingen

De achtste stap om een weigering van een localhost-verbinding op te lossen, is het controleren van de serverlogbestanden op fouten of waarschuwingen. Als je Apache gebruikt, kun je de logbestanden vinden in de map Apache logs. Open de logbestanden en controleer op eventuele foutmeldingen die mogelijk verband houden met het “lokale gastheer verbinding geweigerd” probleem. Als er fouten of waarschuwingen zijn, probeer dan te achterhalen waar het probleem vandaan komt en los het op. Als u niet kunt achterhalen wat er mis is, moet u mogelijk uw webhost of serverbeheerder om hulp vragen.

Concluderend, het oplossen van de fout “localhost-verbinding geweigerd” is geen moeilijk proces. Het enige dat u hoeft te doen, is uw webserverinstellingen openen, uw firewall- en antivirusinstellingen controleren, uw proxy uitschakelen, uw services opnieuw opstarten en de host-, poort- en protocolinstellingen controleren. Als al deze stappen zijn gevolgd, zou u in staat moeten zijn om de “localhost-verbinding geweigerd” fout snel en gemakkelijk.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/deze-site-is-niet-bereikbaar-heeft-de-verbinding-geweigerd-1c7avaqd

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 108 hoe op te lossen localhost-verbinding geweigerd. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *