Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 107 Hoe registreer je een domeinnaam voor WordPress

[Top] 107 Hoe registreer je een domeinnaam voor WordPress

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 107 Hoe registreer je een domeinnaam voor WordPress dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Heb Je Al Je Eigen Domeinnaam Met Webhosting?
Heb Je Al Je Eigen Domeinnaam Met Webhosting?

Ja! Je hebt het besluit genomen om een WordPress website te bouwen, maar eerst dient dan een belangrijke stap genomen te worden. Namelijk het registreren van een domeinnaam, de naam van je website.

In onze artikelen en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Inhoud

Het kopen van een naam is relatief eenvoudig, maar het vinden van een goede naam kan een uitdaging zijn. In dit artikel leggen we uit hoe dat in z’n werk gaat en hoe je een domeinnaam kan koppelen aan WordPress. Domeinnamen op internet is een erg handig systeem om de naam van een website makkelijk te onthouden. Laten we eerst eens kijken naar het begrip ‘domeinnaam‘.

Wat is een domeinnaam?

Elke computer op het internet heeft een uniek nummer, namelijk het internetprotocol (IP) nummer. Een domeinnaam vertegenwoordigt hierbij één of meerdere IP-nummers. Het IP-nummer van Google.nl is bijvoorbeeld 172.217.168.227. Zo’n lang nummer is natuurlijk lastig te onthouden. Het doel van een domeinnaam is dus om website bezoekers een makkelijk te onthouden naam te geven zodat bij het bezoeken van een website eenvoudig de domeinnaam gebruikt kan worden.

Divi theme & Divi Builder

Bij Elegant Themes ontvang je meer dan

85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»

Lees meer over Divi.

Wanneer registreer je een domeinnaam?

Momenteel zijn er al meer dan 6 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd! Dit betekent echter ook dat de meeste goede domeinnamen al geregistreerd zijn. Dit is de reden waarom veel slimme ondernemers proactief domeinnamen registreren, zelfs voordat ze een bedrijf of website starten. Het komt erop neer dat bij een goed online bedrijfsplan, het registreren van een domeinnaam de eerste actie moet zijn. Ook helpt de domeinnaam om de identiteit van je merk, bedrijfsnaam en zakelijke ideeën te beschermen.

Hoe kies je een goede domeinnaam?

Het kan lastig zijn om een goede domeinnaam te bedenken. De naam is een erg belangrijke factor voor het succes van de WordPress website. Daarom is het belangrijk om er goed over na te denken welke naam goed bij het bedrijf of product past. Hier volgen enkele tips bij het zoeken naar een geschikte domeinnaam.

  • Kies een zo kort mogelijke domeinnaam
  • Een naam die makkelijk uit te spreken is
  • Kies voor een .nl of een .com extensie
  • Gebruik een trefwoord of merknaam van de onderneming
  • Het is beter om geen cijfers of koppeltekens (-) te gebruiken

Wil je weten of jouw domeinnaam vrij is? Een domeinnaam checken kan o.a. bij Hostnet.

Wat zijn de kosten van een domeinnaam?Goede domeinnaam

Domeinnamen zijn goedkoop, en je kunt ze direct voor een jaar of langer registreren. De prijzen voor een .nl-domeinnaam variëren van enkele euro’s per jaar tot €15 per jaar, afhankelijk van de aanbieder.
Voor een website die ook internationaal actief zal zijn, is het verstandig om een .com domein te registreren. Een .com domein is de meest gebruikte extensie en de meeste websitebezoekers zullen een .com domein sneller herinneren. Daar komt bij dat veel smartphone toetsenborden de beschikking hebben over een .com toets.

Is hosting ruimte nodig om een domeinnaam te registreren?

Voor een domeinnaam registeren is het niet nodig om direct ook hosting voor de website te bestellen. Je kunt dus een domeinnaam registreren en later besluiten om een hosting pakket te koppelen aan de domeinnaam en een website te maken. Het koppelen van een de domeinnaam aan een hostingpakket is vaak een eenvoudig proces wat bij veel hostingproviders met een paar klikken geregeld kan worden.

Domeinnaam koppelen aan een WordPress website

Is het gelukt om een geschikte domeinnaam te registreren? En je wilt nu de volgende stap zetten en WordPress installeren? Lees dan verder..
Om te kunnen starten met een WordPress website op je nieuwe domeinnaam, heb je eerst webhosting pakket nodig. Op dit hostingpakket kan WordPress worden geïnstalleerd en bij veel aanbieders is er al een hosting pakket voor enkele euro’s per maand. Bij Hostnet heb je geen omkijken naar de installatie van WordPress. Na het aanvragen van een WordPress hosting pakket, zal Hostnet zorgen voor een perfect werkende WordPress installatie!

Tot slot

Zoals je ziet is het registreren van een domeinnaam eenvoudig, het kiezen van een goede domeinnaam en een betrouwbare hostingprovider zijn hierbij de belangrijkste zaken.
Tip! Bestel een hostingpakket bij de hostingprovider waar de domeinnaam al geregistreerd is. Dat maakt het koppelen van de domeinnaam aan een hostingpakket eenvoudiger. Heb je nog nooit met WordPress gewerkt en wil je meer informatie over het installeren van WordPress? Vraag dan eens ons gratis stappenplan aan!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: domeinnaam registreren wordpress

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 107 Hoe registreer je een domeinnaam voor WordPress. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *