Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 105 Amazon wil graag belasting betalen in Duitsland

[Top] 105 Amazon wil graag belasting betalen in Duitsland

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 105 Amazon wil graag belasting betalen in Duitsland dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Hoeveel belasting betaal je als ondernemer?
Hoeveel belasting betaal je als ondernemer?

Amazon gaat vanaf dit jaar belasting afdragen aan de Duitse fiscus. Jarenlang stond ‘s werelds grootste online verkoper in de kritiek, omdat het bedrijf de in Europa geboekte winst in Luxemburg verrekende, waar het zijn Europese zetel heeft en de belastingtarieven gunstig zijn.

Dat Amazon hiermee enkel zou reageren op de toenemende kritiek op de handelwijze van het concern, wordt ontkend. “Amazon neemt regelmatig de eigen bedrijfsstructuren onder de loep, om veilig te stellen dat we onze klanten op de best mogelijke manier van dienst kunnen zijn”, aldus een Amazon-woordvoerder.

Multinationale bedrijven schuiven hun winst maar al te graag de grens over. Zo slagen zij er (meestal) op legale wijze in, hun belastingdruk te verlagen. Het gebruik (misbruik?) van belastingvoordelen door multinationale bedrijven is de EU-Commissie al sinds ruime tijd een doorn in het oog. Naast Luxemburg neemt Brussel vanwege de buitengewoon lukratieve belastingsituatie voor multinationals overigens ook Ierland en Nederland op de korrel. In Luxemburg hoeven aldaar gevestigde bedrijven op winsten, die van elders in Europa naar Luxemburg worden verplaatst, ten dele minder dan 1 procent aan de fiscus af te dragen.

Nu dus deze geste aan het adres van de Duitse schatkist. Voorlopig is het echter maar de vraag, of het de Duitse fiscus daadwerkelijk iets oplevert. Want Amazon investeert traditioneel in de uitbreiding van zijn ondernemingen in Europa en scoort daarom ook in Duitsland geen bovenmatig hoge winsten.

Heeft u vragen over de fiscale implicaties van het zakendoen via een Duitse webshop, neem dan contact op met Lars Wemmers.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: webshop belasting betalen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 105 Amazon wil graag belasting betalen in Duitsland. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *