Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 104 WerkenbijDefensie.nl

[Top] 104 WerkenbijDefensie.nl

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 104 WerkenbijDefensie.nl dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Commandos vs. Mariniers
Commandos vs. Mariniers

Wil je

commando worden?

Het Korps Commandotroepen (KCT) vormt de Special Forces van de Koninklijke Landmacht en is de enige eenheid binnen Defensie waar je zowel als burger of militair kan toetreden tot het unieke werkveld van Speciale Operaties. Om toegelaten te worden moet je beschikken over een uitstekend fysiek en mentaal profiel en staat je een zeer zwaar selectie- en opleidingstraject te wachten. Hierdoor werken bij het Korps Commandotroepen de best getrainde militairen van Defensie.

Korps commandotroepen

Below

The radar

Het Korps Commandotroepen (KCT) zijn de Special Forces van de Koninklijke Landmacht. Als commando word je vaak tijdens geheime missies en onder de meest complexe en extreme omstandigheden ingezet.

Alles weten over het sollicitatietraject, de voorbereiding en de opleiding? Lees er hier alles over.

De fysieke basiseisen

Als commando bij het KCT moet je de meest uiteenlopende en zware operaties aankunnen. Hierom hanteren we fysieke basiseisen waar je op wordt getest tijdens de KCT informatiedagen. Klik hieronder op de pijltjes om te zien welke fysieke basiseisen we hiervoor hanteren, of bekijk deze video. Neem deze eisen serieus en bereid je goed voor. Ben je niet fit, heb je onlangs een blessure opgelopen of ben je ziek geweest en denk je dat dit van invloed kan zijn op je prestaties? Meld je dan tijdig af.

Minimaal 2800m hardlopen

binnen 12 minuten

Laat zien dat je 2800m kunt hardlopen in maximaal 12 minuten, weer of geen weer. De test vindt plaats op een 350m omloopbaan waar je 8 rondes zult moeten afleggen.

Minimaal 30 push-ups

in 2 minuten

Maak minimaal 30 push-ups onder begeleiding van een metronoom. Bij iedere piep (2 seconden) voer je een correcte push-up uit waarbij je de vuist van je buddy met je borst aantikt.

Minimaal 40 sit-ups

in 2 minuten

Ook de sit-ups voer je minimaal 40 keer uit op de piep van de metronoom (2 seconden). Zorg wederom voor een correcte uitvoering waarbij je hoofd de grond raakt en je ellebogen voorbij je knieën komen.

Minimaal 6 strict pull-ups

in onbeperkte tijd

De pull-ups voer je uit zonder tijdslimiet. Minimaal zes herhalingen, volledig uitgestrekt, zonder de lijn aan te raken.

Trainingsschema

Wil je je optimaal voorbereiden? Hier hebben we een speciaal trainingsschema van 4 blokken van 4 weken voor opgesteld. Benieuwd in welke week je het beste kan starten? In dit document kan je je resultaten invoeren om te zien wat jouw niveau is en bij welke week in het trainingsschema je het beste kan beginnen.

Hoofdtaken

Als commando kan je zowel ingezet worden voor korte snelle acties als voor operaties van meerdere dagen. De hoofdtaken van het Korps Commandotroepen (KCT) vallen onder te verdelen in Direct Action (DA), Special Reconnaissance (SR) en Military Assistance (MA).

Direct Action

(DA)

DA zijn alle offensieve acties in de breedste zin van het woord. Over het algemeen zijn dit korte, kleinschalige en snelle operaties om een doel op te pakken, uit te schakelen, te vernietigen, te beschadigen of te bevrijden. Uitgevoerd door speciale eenheden in een vijandige of semi-vijandige omgeving.

Special Reconnaissance

(SR)

SR-operaties zijn alle opdrachten waarbij op een speciale manier inlichtingen over de vijand worden ingewonnen. Deze opdrachten worden vaak door kleine zelfstandige teams uitgevoerd en vinden meestal plaats in een vijandige, semi-vijandige, politiek- of diplomatiek gevoelige omgeving. Dit kan zijn diep achter de vijandelijke linies, maar ook midden in een stad waar onze aanwezigheid niet verwacht wordt.

Military Assistance

(MA)

MA zijn operaties waarbij wij een internationale of nationale speciale eenheid opleiden en trainen. In sommige gevallen gaan we zelfs mee tot in de actie. Zo vindt er jaarlijks een oefening plaats waar Nederlandse commando’s Afrikaanse partnereenheden begeleiden.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/hoe-word-ik-commando-zx0qugsy

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 104 WerkenbijDefensie.nl. De meest complete informatie die door Dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *