Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 103 Wat betekent DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN?

[Top] 103 Wat betekent DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 103 Wat betekent DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Bijna alle Windows-gebruikers hebben meer dan eens met de fout te maken gehad DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN. Dit is een bericht dat op het scherm verschijnt om aan te geven dat de webbrowser het IP-adres van de server niet heeft kunnen vinden. Als gevolg hiervan is het onmogelijk om toegang te krijgen tot de website die we willen bezoeken.

In het artikel van vandaag zullen we uitleggen hoe dit probleem kan ontstaan, wat de belangrijkste oorzaken zijn en vooral hoe we het kunnen oplossen:

Index

Fout DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

Als u zich afvraagt wat DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN precies betekent, is het antwoord vrij eenvoudig: deze fout verschijnt wanneer het domeinnaamsysteem niet in staat is om een website-URL omzetten in een IP-adres. Dat “NXDOMAIN” in de foutcode wordt weergegeven, betekent dat het domein niet bestaat.

Afhankelijk van de browser die we gebruiken, gaat de fout vergezeld van een andere tekst, hoewel ze in werkelijkheid allemaal hetzelfde communiceren:

 • In Google Chrome: Deze site is niet bereikbaar.
 • In Mozilla Firefox: hmm. We kunnen die site niet vinden.
 • In Microsoft Edge: Hmm… kan deze pagina niet bereiken.
 • In Safari: Safari kan de server niet vinden.

Wat betreft het mogelijke oorzaken die deze fout genereren, ze kunnen zeer gevarieerd zijn: van een slechte DNS-configuratie tot een serverreactiefout, het doorlopen van de gebruikelijke internetverbindingsfouten en zelfs een firewallblokkering.

Oplossingen voor DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout

Aangezien er geen enkele reden is waarom deze fout optreedt, is er ook geen enkele manier om deze op te lossen. Vervolgens sommen we de meest effectieve methoden op waar we gebruik van kunnen maken:

Wis de DNS-cache

Het komt vaak voor dat de bron van de fout een verouderd IP-adres is. In deze gevallen, wis de DNS-cache die het IP-adres bewaart van de sites die we bezoeken Het kan een eenvoudige manier zijn om het probleem op te lossen. We kunnen de cache in Windows wissen door deze stappen te volgen:

 1. Eerst klikken we op de knop Thuis.
 2. Vervolgens zoeken we naar de opdrachtprompt en klikken we met de rechtermuisknop om de optie te selecteren “Uitvoeren als beheerder”.
 3. In het nieuwe venster dat verschijnt schrijven we: ipconfig / flushdns
 4. Ten slotte sluiten we het proces door op te drukken Enter.

Wijzig DNS-servers

Als het bovenstaande niet heeft gewerkt, kunt u proberen de DNS-servers te wijzigen. Houd er rekening mee dat elke computer standaard altijd de DNS gebruikt die door de internetprovider wordt geleverd. De oplossing zou kunnen zijn: verander het in Google DNS of OpenDNS als volgt:

 1. Om te beginnen openen we de bedieningspaneel en we gaan “Center netwerk en delen”.
 2. Klik in het geopende venster op “Verander adapterinstellingen”.
 3. Vervolgens klikken we met de rechtermuisknop op de verbinding die we momenteel gebruiken en gaan we naar “Eigendommen”.
 4. Vervolgens zoeken we naar de optie Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4) in de lijst en klik opnieuw op “Eigenschappen”.
 5. Er zijn twee spaties onderaan het tabblad Algemeen, die overeenkomen met de voorkeurs- en alternatieve DNS-server. Hier moeten we de optie selecteren: “Gebruik de volgende DNS-serveradressen” door de openbare DNS IP-adressen van Google of OpenDNS in te voeren:
  • Google: 8.8.8.8 en 8.8.4.4 uur
  • OpenDNS: 208.67.220.222 en 208.67.222.220 uur
 6. Nadat we de wijzigingen hebben aangebracht, klikken we op “OKE”.

Start de DNS-clientservice opnieuw

Wat betreft DNS, dit is een andere methode die we kunnen proberen om de vervelende DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-fout te verwijderen. Het kan herstart de DNS-clientservice op verschillende manieren. Een van hen (de eenvoudigste) is deze:

 1. We gebruiken de toetsencombinatie Win + R om de zoekbalk te openen. Daar schrijven we: msconfig.
 2. Nu gaan we “Diensten” en daarbinnen zoeken we naar de DNS Client-optie.
 3. Haal het vinkje weg om de optie uit te schakelen en druk op “OKE”
 4. Tenslotte we herstarten de computer

Het tweede deel van het proces is om de eerste twee stappen in de bovenstaande lijst te herhalen. Vervolgens, in de derde stap, moeten we het vakje opnieuw aanvinken om de DNS Client in te schakelen en we herstarten opnieuw.

Controleer het lokale hosts-bestand

Een ander ding dat kan worden geprobeerd, is om te verifiëren dat de website die we gaan bezoeken, is geregistreerd in het Local Hosts-bestand. Dit is het bestand van onze computer verantwoordelijk voor het toewijzen van domeinnamen aan verschillende IP-adressen. Als daar geen website is geregistreerd, laadt de computer de site op met informatie uit het DNS-systeem. Dit zijn de stappen voor verificatie:

 1. In de zoekbalk schrijven we Memoblok, applicatie die we openen met de optie “Uitvoeren als beheerder” met de rechterknop.
 2. Dan zullen wij “Archief” en selecteer openen.
 3. In de tekst wijzigen we het bestandsfilter van Tekstdocumenten (*.tekst) naar alle bestanden
 4. Vervolgens typen we het volgende in de adresbalk: %SystemRoot%:\Windows\System32\Drivers\etc
 5. We dubbelklikken op de hosts-bestand.
 6. Ten slotte slaan we de wijzigingen op.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: https://dtcbuiding.com/wat-betekent-cache-udzsocgj

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 103 Wat betekent DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN?. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *