Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 101 Hoe plaats en deel ik een Marktplaats advertentie?

[Top] 101 Hoe plaats en deel ik een Marktplaats advertentie?

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 101 Hoe plaats en deel ik een Marktplaats advertentie? dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Toegang tot een ander Marktplaats account zonder dat hij/zij dat weet
Toegang tot een ander Marktplaats account zonder dat hij/zij dat weet

Misschien wil je van je oude spullen af, of simpelweg wat extra centjes verdienen. Het is dan handig om een Marktplaats advertentie te plaatsen. Zo ruim je je huis lekker op en krijg je er zelfs geld voor terug. Het plaatsen en delen hiervan is niet zo lastig. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet via de website.

Zoek je specifiek hoe je plaatst en deelt in de Marktplaats-app? Kijk dan hier.

Wil je plaatsen of delen?

Als je nog nooit een advertentie op Marktplaats hebt gemaakt, dan kan je hier beginnen. Wil je enkel weten hoe je je advertentie deelt via bijvoorbeeld Facebook? Sla deze stap dan over en begin onder ‘Marktplaats advertentie delen‘.

Marktplaats-logo

Via je pc of tablet (plaatsen via de app vind je hier!)

 1. Maak alvast foto’s van je te verkopen product; minimaal 4 foto’s is het advies. Vergeet niet elke kant te fotograferen en eventuele beschadigingen of merkjes.
 2. Ga naar Marktplaats.nl en klik rechtsboven op de blauwe button ‘Plaats advertentie‘
 3. Voer nu een titel in. Denk bijvoorbeeld aan: “Roze jurk H&M maat 38”. Je kunt je titel later nog weer wijzigen
 4. Klik op ‘Vind categorie’ of druk op Enter
 5. Marktplaats zoekt nu automatisch de bijbehorende categorie (bijvoorbeeld “Jurken – Dameskleding”). Heeft Marktplaats de categorie fout? Kies dan de onderste optie ‘Of selecteer zelf een categorie‘ en zoek zelf naar de juiste categorie

Nu kom je op de advertentiepagina waar je alles helemaal in orde gaat maken:

Een laptop op een bureau met de marktplaatswebsite open met zichtbaar marktplaatsadvertenties

 1. Klik op het plusje onder ‘Foto’s’ om deze te uploaden van je computer
 2. Staat je foto verkeerd om? Ga met de muis over de foto en klik op het rondgaande pijltje dat dan verschijnt. Nu kun je de foto roteren. Herhaal bovenstaande stappen zo vaak als nodig is totdat al je foto’s goed klaarstaan
 3. Marktplaats geeft je de optie om voor €7,50 een ‘Homepagina-adverentie’ te kopen. Zo krijgt deze extra aandacht. Wij vinden dit in de meeste gevallen onnodig en raden aan dit niet te kopen. Je advertentie wordt tóch wel gezien en kopen kan altijd nog. Je kunt deze optie dus voorbij scrollen (tenzij je echt wil, natuurlijk).
 4. Hierna wijzig je eventueel de titel en voer je verdere details over je product in. Zorg dat je zo compleet mogelijk bent noteer de kleur, eventuele beschadigingen, merken, maten (van kleding maar ook meubels – LxBxH), data, edities, etc. – alles wat op jouw item van toepassing is. Melden waarom je afstand doet van je product is verstandig.
 5. Vergeet niet: wil je niet zelf voor de verzendkosten opdraaien? Geef dit even aan in de advertentie (‘verzendkosten koper’).
 6. Scroll verder naar ‘Kenmerken’ en geef aan in welke conditie je item verkeert. Dit is optioneel dus indien je wenst, kan je dit overslaan. De kans is groot dat je deze gegevens ook al in je beschrijving hebt benoemd
 7. Ga verder naar beneden en selecteer je Prijs-type onder ‘Prijs’. Kiezen voor ‘Bieden’ spreekt voor zich, maar je hebt ook de mogelijkheid ‘Bieden toegestaan‘ (met een ‘bieden vanaf’-functie) aan te zetten als je voor ‘Vraagprijs’ kiest. Dit is handig als je geen keiharde vraagprijs hebt en toch je kans op een succesvolle deal wil vergroten
 8. Nu kies je het Leveringstype. Selecteer je een mogelijkheid met ‘Verzenden’? Dan wordt gevraagd om pakketdetails. Dit is optioneel en sla je over als je dat wenst
 9. Controleer nu je contactgegevens en op welke manier kopers contact mogen opnemen (e-mailadres en/of telefoonnummer)
 10. Wil je gratis adverteren? Tik dan – uiteraard – ‘Gratis‘ aan. Er zijn nog twee andere opties en deze kosten beide geld. Tenzij je haast hebt, adviseren wij de Gratis-optie. Betalen kan altijd nog
 11. Tot slot worden de totaalkosten (€0,00 als je geen extra’s hebt gekozen) zichtbaar en klik je op ‘Plaats advertentie‘. Dat was alles!

Dit is de 1 bij het artikel: hoe plaats en deel ik een marktplaats advertentie?.

Marktplaats advertentie delen

Top, je hebt een advertentie op Marktplaats staan. Maar nu wil je hem ook wel delen op social media. Dat kan! Als je dit doet op je pc of laptop dan heb je vijf opties: Whatsapp, Facebook Messenger, Facebook, Twitter en e-mail. Het delen van je Marktplaats advertentie doe je als volgt:

 1. Je logt in op Mijn Marktplaats. Je vindt je account altijd rechtsboven bij het poppetje met je naam
 2. Ga naar ‘Mijn advertenties‘
 3. Klik en open de advertentie die je wilt delen
 4. Rechts naast de advertentie zie je de manieren waarop je kan delen. Hier staat ook de link naar je advertentie (het rondje met een icoontje dat wat lijkt op een paperclip)
 5. Klik op het icoontje van het kanaal dat jij wil gebruiken. De pagina of het programma opent vanzelf
 6. Log in bij de sociale platformen of volg eventuele andere stappen die je moet nemen om je advertentie te delen met je netwerk

Dat was alles. Hopelijk heb je snel een berichtje van een potentiële koper!

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: marktplaats email wijzigen

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 101 Hoe plaats en deel ik een Marktplaats advertentie?. De meest complete informatie die door https://dtcbuiding.com voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *