Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 100 Wat is cloud monitoring? Van tools tot infrastructuur

[Top] 100 Wat is cloud monitoring? Van tools tot infrastructuur

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 100 Wat is cloud monitoring? Van tools tot infrastructuur dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Webinar Cloud – Algemeen
Webinar Cloud – Algemeen

Tijdens cloud monitoring wordt de status van cloudgebaseerde IT-infrastructuren geëvalueerd. Organisaties kunnen met behulp van tools voor cloud monitoring proactief de beschikbaarheid, prestaties en security van hun cloudomgevingen monitoren om problemen te detecteren en op te lossen voordat deze de eindgebruikerservaring beïnvloeden.

In het ideale geval wordt cloud monitoring in real time toegepast naast andere (hybrid) monitoringoplossingen op kantoor. Hierdoor neemt de zichtbaarheid van de gehele omgeving toe, inclusief opslag, netwerken en apps. Belangrijke mogelijkheden die worden geboden door tools voor cloud monitoring omvatten tracering van het verbruik en verkeer van in de cloud gehoste bronnen, integratie van grote hoeveelheden data op verspreide locaties, identificatie van abnormaliteiten en de hoofdoorzaken daarvan, en voorspelling van potentiële risico’s of productie-uitval.

De cloud bestaat uit veel bewegende onderdelen. Verschillende automated tools traceren verschillende prestatiegebieden. Sommige tools zijn ingebouwd in cloudservices. Andere worden aangeboden via platforms van derden. De beste oplossingen voor cloud monitoring omvatten meetcriteria die kunnen worden aangepast. U moet zowel specifieke gebieden van de cloudstack als de algehele omgeving kunnen monitoren.

Gebruik APM om verspreide cloudgebaseerde apps end-to-end te monitoren via een enkel venster. Naast gewone statistieken over de infrastructuurstatus biedt APM ook cijfers op het niveau van transacties en softwarecode. U krijgt hierdoor inzicht in de zakelijke impact van uw toepassingen en kunt sneller problemen diagnosticeren.

Meer dan de helft van de knelpunten bij application performance wordt veroorzaakt door de database. Via database performance management kunt u query’s, beschikbaarheid, gebruik en data-integriteit monitoren van de databases waarop uw cloudtoepassingen vertrouwen. Deze statistieken tonen het exacte moment dat een database uitvalt, zodat u in staat bent de situatie snel te herstellen.

Virtuele machines (VM’s) worden vaak in de breedte geschaald in IaaS-oplossingen (Infrastructure-as-a-Service). Via integraties met platforms zoals OpenStack kunnen met een monitoringoplossing realtime meetcriteria van gebruikers en verkeer worden gevolgd en kan worden bepaald of virtuele capaciteit moet worden toegevoegd. In feite is hierbij sprake van traditionele monitoring van de infrastructuur, maar dan met het voordeel dat cloudapps worden beheerd.

Gebruik deze tool om de prestaties van de infrastructuur te correleren met application performance, bij voorkeur in de context van bedrijfstransacties. Dankzij contextuele zichtbaarheid kunt u de hoofdoorzaak van problemen met serverprestaties in live productieomgevingen sneller troubleshooten en diagnosticeren. Servermonitoring zorgt ook voor weinig overhead.

Het ontwikkelen van cloudservices die miljoenen aanvragen kunnen verwerken is geen sinecure. EUM biedt ondersteuning door prestatiestatistieken van kritische web- en mobiele apps vast te leggen, zoals crashes, gegevens over het laden van pagina’s en de snelheid van netwerkaanvragen. De ideale EUM-tool aggregeert statistieken van alle transacties en schaalt automatisch omhoog of omlaag om veranderingen in workload te verwerken.

Unified monitoring is meer een strategie dan een type product. Het biedt volledige zichtbaarheid van uw gehele IT-infrastructuur, inclusief componenten in de cloud. Deze one-stop, leveranciersonafhankelijke toolkit biedt een overkoepelende weergave van uw IT-infrastructuur die operationele teams kunnen gebruiken voor snellere triage van problemen.

Leer meer over Cisco’s producten en oplossingen voor cloud monitoring.

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: wat is de cloud en hoe werkt het

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 100 Wat is cloud monitoring? Van tools tot infrastructuur. De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *