Chuyển tới nội dung
Trang chủ » [Top] 100 De URL van een website vinden: 8 stappen (met afbeeldingen)

[Top] 100 De URL van een website vinden: 8 stappen (met afbeeldingen)

U bekijkt het onderwerpartikel [Top] 100 De URL van een website vinden: 8 stappen (met afbeeldingen) dat door ons is samengesteld uit vele bronnen op internet.

Wat is een URL precies?
Wat is een URL precies?

X

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.
Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen.
Dit artikel is 8.739 keer bekeken.

Deze wikiHow laat je zien hoe je de URL van een website kunt vinden. De URL is het adres van een website en is te vinden in de adresbalk van je webbrowser. Je kunt de URL ook vinden door met de rechtermuisknop op een link te klikken en de link te kopiëren.

Stappen

 1. 1Ga met je webbrowser naar https://www.google.com. Gebruik de webbrowser van je voorkeur en ga naar de homepage van Google door https://www.google.com in de adresbalk van je browser te typen.
 2. 2Typ de naam van een website. Klik in het tekstvak onder het logo van Google en typ de naam van een website.
 3. 3Druk op ↵ Enter. Google zal nu voor je gaan zoeken. Je zult een lijst met websites te zien krijgen die voldoen aan je zoekopdracht.
 4. 4Klik met de rechtermuisknop op een link. De links zijn de blauwe woorden die een website openen wanneer je erop klikt. Door met de rechtermuisknop op een link te klikken krijg je een pop-upmenu naast de link te zien.
 5. 5Klik op Linkadres kopiëren. Op deze manier kopieer je de link naar het klembord van je computer. Je kunt dit met alle links doen die je op het internet tegenkomt.

  • Als je een Mac hebt en een Magic Mouse of trackpad gebruikt, dan kun je met twee vingers klikken om met de rechtermuisknop op een link te klikken.
 6. 6Open een tekstverwerker. Het maakt niet uit welk programma je gebruikt. Op een Windowscomputer kun je Kladblok gebruiken en op een Mac kun je TextEdit gebruiken.

  • Om Kladblok in Windows te openen klik je op het starticoon met het Windowslogo in de rechteronderhoek, typ je Kladblok en kies je voor Kladblok. De app heeft een icoon met een notitieblok met een blauwe omslag.
  • Om TextEdit op een Mac te openen klik je op de Finder. Dit icoon is een blauw met witte afbeelding met een lachend gezicht. Kies voor Applicaties en klik op TextEdit. Het programma heeft een icoon met een pen en een vel papier.
 7. 7Klik met de rechtermuisknop in de tekstverwerker. Er verschijnt nu een pop-upmenu op het scherm.
 8. 8Klik op Plakken. De URL wordt nu in de tekstverwerker geplakt.[1] X Bron

  • Je kunt de URL van een website die je bezoekt ook bekijken door te klikken op de adresbalk in je webbrowser. De adresbalk is de lange witte balk die zich bovenaan je webbrowser en onder de tabbladen bevindt. Het kan soms nodig zijn om op de tekst van de URL te klikken om de hele URL weer te geven.

  Advertentie

Over dit artikel

In andere talen

English:Find the URL of a Website

Русский:узнать адрес сайта

Português:Encontrar a URL de um Site

Tiếng Việt:Tìm URL của một trang web

Español:encontrar el URL de un sitio web

Italiano:Trovare l’URL di un Sito Web

Deutsch:Die URL einer Webseite ermitteln

中文:找到网站的URL

Français:trouver l’URL d’un site web

日本語:WebサイトのURLを調べる

Bahasa Indonesia:Mencari URL Situs Web

العربية:إيجاد عنوان يو آر إل لموقع

हिन्दी:वेबसाइट का URL पता करें

한국어:웹 사이트의 URL 찾는 방법

Deze pagina is 8.739 keer bekeken.

Was dit artikel nuttig?

Advertentie

Bekijk hier meer informatie over dit onderwerp: wat betekent url

Je bekijkt berichtonderwerp: [Top] 100 De URL van een website vinden: 8 stappen (met afbeeldingen). De meest complete informatie die door Dtcbuiding voor jou is samengesteld.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *